Jelenleg nincs Pécs Tv, mármint hagyományos értelemben vett, naponta frissülő tartalommal, napi több híradóval jelentkező tévé. Habár adás az van, de időről időre megjelenik a felirat, hogy emlékeztesse a nézőket, hogy az archívumból láthatnak műsorokat. A Szabad Pécs értesülése szerint ez a helyzet ősztől, várhatóan már szeptembertől változik.

A cikk a hirdetés után folytatódikLapunk úgy tudja, a jelenlegi helyzet egy elszámolási vita miatt van, az egyebek mellett a pécsi közgyűlési tudósítást is a közelmúltig, szerződése szerint biztosító Pannon Televíziót működtető céget ugyanis a legjobb tudomásunk szerint nem fizették ki – vagy legalábbis pénzügyi követelésük van a pécsi önkormányzattal szemben.

A Szabad Pécs arról értesült, hogy a Pécs Tv, köztük saját műsorokkal és a közgyűlési tudósításokkal is az ősztől indulhat újra, külsős alvállalkozó bevonásával, megbízási szerződéssel. Tudomásunk szerint egy baranyai médiacég láthatja majd el a feladatokat és működtetheti majd a Pécs Tv-t, előreláthatóan a kezdetben 3 hónapos határozott idejű, de meghosszabbítható szerződéssel. És információink szerint nem kizárt, hogy a Pannon Tv-t működtető cég pert indít majd a követelése behajtására a várossal szemben. A Pannon Tv-t már korábban próbáltuk többször is kérdezni erről a pénzügyi vitáról, de egyszer sem reagáltak, a városháza pedig szintén nem válaszolt érdemben egyetlen megkeresésünkre sem, tárgytól függetlenül az emúlt egy évben.

KategóriákMETÁL