Egy országgyűlési képviselőjelölt, akinek a legfőbb választási ígérete, hogy azt fogja csinálni, ha bejut a T. Házba, amivel az elmúlt időszakban nap mint nap foglalkozott, és ami miatt a szélesebb közvélemény megismerte 2019 őszén, s azóta még inkább, sőt tulajdonképpen már korábban, a választási kampányban is.

A cikk a hirdetés után folytatódikProfi videóban jelentette be dr. Bodnár Imre pécsi ügyvéd, hogy elindul az országgyűlési előválasztáson, a Baranya 1-es választókerületben, magyarul Mellár Tamás (Párbeszéd-MSZP) és Nemes Balázs (Momentum-DK) kihívója lesz. Ami egészen meglepő bejelentés, mert bár hivatalosan csak mától lehetett bejelentkezni az országgyűlési képviselőségre az ellenzéki előválasztáson magukat megméretni szándékozóknak, a legtöbben, főleg a komolyan vehető, valamely nagyobb ellenzéki párt támogatását élvező jelöltekről már lehetett tudni. Ehhez képest dr. Bodnár Imrével kapcsolatban sejteni sem lehetett azt, hogy vannak/lehetnek politikai ambíciói.

Igaz, abból a szempontból már nyakig volt a politikában, hogy a 2019-es választási kampányban bejelentette több ügyvédtársával egyetemben, hogy segítik az ellenzéki polgármesterjelölt felkészülését és ügyeket próbálnak már előre feltárni, majd Péterffy Attiláék győzelme után megkezdték a pécsi önkormányzat és önkormányzati cégek átvilágítását is, éppen dr. Bodnár vezényletével. Ugyanakkor a nettó politizálás mégiscsak más dolog. Dr. Bodnár – akit akár nevezhetünk Mr. Átvilágításnak is – ugyanakkor a videója alapján nem tréfának szánja az indulását. Sőt, roppant érdekes lesz majd az, hogyan fogja ezt lereagálni például Péterffy Attila, aki – mint ismert – már nem egy csónakban evez Mellár Tamással, meglehetősen megromlott a viszonyuk, de a Baranya 1-ben Nemes Balázs is indul, aki innovációs biztosa az önkormányzatnak, míg a kesztyűt most felvette a főátvilágítója is. Az is kérdés persze, hogy lehet-e az indulás mögött nem csak részben vagy kis részben Mellár Tamásnak szóló üzenet, vagy olyan jellegű szándék, hogy Mellárt gyengítsék az ellenzéki előválasztáson.

Dr. Bodnár mindenesetre ismert és jónevű ügyvéd volt már az átvilágítások elindulása előtt is, vagyis azt kell azért feltételeznünk, hogy komoly munkára és versenyre készül, és ha ő nyer, ősszel és tavasszal is, és jut a T. Házba, akkor valóban országos szintre emeli majd a Pécsett bemutatott átvilágítási munkát és az elszámoltatást. Első, jelölti, politikai videójában legalábbis ezt ígérte.

„Kedves Barátaim! A tőlem megszokottól eltérően, most egy videóval jelentkezem, melyben bejelentem, hogy jelöltként is részt kívánok venni a 2022-es országgyűlési választásokon. Ehhez az kell, hogy az előválasztáson a ti támogatásotokkal sikeresen szerepeljek, hogy utána együtt, közösen vehessük fel a harcot, a Fidesz helyi jelöltjével” – közölte követőivel a Facebookon dr. Bodnár Imre.

KategóriákMETÁL