PÉCS Újabb – egy éven belül immáron a második – munkaerő-kölcsönző cégláncolat ügyében zártak le nyomozást a NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói. Gyanújuk szerint a költségvetést ezúttal is több százmillió forinttal károsította meg egy bűnszervezet, amelynek 15 tagjával szemben javasolnak vádemelést.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vagyonőrzéssel és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó, tizenkét baranyai társaságból álló cégláncolat irányítóit és segítőit 2015 májusában a pénzügyi nyomozók több hónapos előkészítő munka után előállították és gyanúsítottként kihallgatták, szól a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága pénteki közleménye.

Az akcióban egyszerre negyven helyszínen csaptak le a nyomozók a bűnszervezet tagjaira, az irányítókat a Terror Elhárítási Központ (TEK) segítségével fogták el. A különleges egységre azért volt szükség, mert feltételezhető volt a bűnszervezet néhány irányítójának agresszív reakciója, írták.

A főgyanúsított családi házában tartott házkutatáskor a nyomozók történelmi fegyverek és dísztárgyak arzenáljára bukkantak, az alagsor berendezése korabeli bútorokból, lovagi páncélokból és pajzsokból állt !!!!

Ahogy korábban is, úgy ennél a bűnszervezetnél is fő cél az adóminimalizálás volt: munkavállalóik után az adót és a járulékot, bevételük után pedig az áfát nem fizették meg.

A nyomozók a kilencezer oldalas nyomozati iratanyagot bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás, hamis magánokirat-felhasználás és számvitel rendjének megsértése megalapozott gyanúja miatt küldik meg a Baranya Megyei Főügyészségre. A bűnözői csoport tagjai tettükért akár 20 év szabadságvesztésre is számíthatnak.

KategóriákMETÁL