Hosszú Katinka ismét visszalépett a 200 méteres pillangóúszás versenyszámától a tokói ötkarikás játékokon, csakúgy mint öt éve, Rióban, mert úgy ítélte meg, hogy mégsem vállalhatja a versenyzést a jobbnak ítélt számai miatt. Ha Hosszú hamarabb dönt, Jakabos Zsuzsanna képviselhette volna Magyarországot.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi származású, de már Győrben úszó Jakabos Zsuzsanna a harmadik legjobb időt úszta Magyarországról női 200 méteres pillangóúszásban. Jakabos más számokban ott van a magyar csapat tagjaként Tokióban, de 200 pillangón nem indulhatott, mert egy nemzet egy úszó versenyszámban legfeljebb két úszót nevezhet az olimpiai játékokra. Így maradt ki a versenyből az amúgy olimpiai szintidőt megúszó Jakab Zsuzsanna, aki így Tokióban sem versenyezhetett az egyik erős számában, mivel Jakabosnál jobbat úszott Hosszú Katinka és Kapás Boglárka is.

Hosszú négy számot vállalt, most azonban úgy döntött, hogy a korábbi, és kétségtelenül Hosszú számára jóval biztatóbb 200 vegyes után már nem ugrik a medencébe, visszalépett a 200 pillangótól.

Hosszú Katinka azonban nem első alkalommal tett így, más világversenyen is lejátszódott ugyanez, egyebek mellett az öt évvel ezelőtti riói olimpiai játékokon.

Hosszú Katinka csodálatos, talán megismételhetetlen teljesítményre képes úszónő, akkor is, ha esetleg egyáltalán nem szerez majd érmet Tokióban. Ugyanakkor már annak idején, a nevezéskor is felmerült, öt éve is, most is, hogy vállalhat-e annyi számot, amit bevállalt – és amire, persze, jogosult. az eredménye alapján –, avagy nem lenne-e jobb lemondani olyanról, ami már talán sok még neki is, és amelyben másik magyar versenyző is elérhet szép eredményt, hangsúlyozva, hogy már az olimpiai kvalifikáció is elképesztő dolog.

A sportemberi teljesítménye tehát fantasztikus Hosszú Katinkának, az azonban, amit most Tokióban tett, különösen, hogy “megismételt” forgatókönyv, már általános emberi kvalitásokról szól. Mindenki döntse el, milyenekről.

KategóriákMETÁL