Mindezt kedden reggel, lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben jelentette be a pécsi önkormányzat. Szakmai és politikai egyeztetés indul.

A cikk a hirdetés után folytatódikDrágább lesz a villamosenergia, a földgáz és a távfűtés is az önkormányzat számára, ezért, az energiaválság hatásait enyhítő intézkedéscsomagról szakmai és politikai egyeztetés indul, közölte a pécsi önkormányzat.

Megvizsgáltuk a hétvégén közzétett távhő árrendelet pécsi önkormányzatot érintő következményeit. A távfűtés költségei gyakorlatilag megduplázódnak, ami 2023-ban mintegy 250 millió forintos többletköltséget jelent az önkormányzatnak és intézményeinek. Ehhez hozzá kell venni a dráguló földgáz és villamosenergia okozta költségvetési hatásokat, ezek együttesen meghaladják a 4 milliárd forintot” – idézi a sajtóközlemény Ruzsa Csabát, Pécs gazdaságért felelős, külsős alpolgármesterét.

A pécsi városvezetés az önkormányzati cégek és intézmények vezetőit még augusztusban kérte arra, hogy fogalmazzák meg rövid-, közép- és hosszútávú javaslataikat, amelyekkel a működésüket érintő negatív hatásokat mérsékelni tudják, emlékeztettek.

A beérkezett válaszokból intézkedési javaslatok készültek, ezeket – hasonlóan az önkormányzat költségvetésének év eleji elfogadását megelőző tanácskozássorozathoz – szakmai és politikai egyeztetésre bocsátják, ígérték.

Az egyeztetések eredményeként a városvezetés egy széleskörű konszenzuson alapuló cselekvési terv készítését tűzte ki célul. Ebben szerepelnek majd azok a további lépések, amelyek végrehajtásával az önkormányzatot és annak intézményeit, illetve cégeit érintő energiaválság hatásai enyhíthetők lesznek, zárul a közlemény.

KategóriákMETÁL