LOKART a neve az első pécsi képzőművészeti fesztiválnak, amely mától a hét végéig tart, és amelynek megnyitóját ma délután öt órakor tartják.

A cikk a hirdetés után folytatódikKiállítások, szakmai beszélgetések, kreatív alkotóprogramok, művészeti piac és számos kísérőprogram várja a látogatókat július 15–18. között a belvárosban, az első pécsi képzőművészeti fesztiválon!

A teljes program EZEN az oldalon elérhető. Pécs első képzőművészeti fesztiválját ma délután ötkor, a Jókai téren nyitja meg Ruzsa Csaba, Pécs MJV alpolgármestere és Bleszity Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

– Sokan s sokszor beszéltek már Pécsett az aktív művészeti életet meghatározó hely szelleméről, hiszen kiemelkedően sok, kb. 150 művész él a városban. Itt az alkalom, hogy követve a korábbi Pécsi Galéria hagyományait, látványosan képviseljük és megmutassuk ezt – idézte Fekete Valériát, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) NKft. vizuális művészeti vezetőjét a ZSÖK közleménye.

A LOKART során a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc Galériájában nyíló kiállításokon mutatkoznak be a helyi alkotók, akik neveztek a mozgás témára kiírt művészeti pályázatra. A kiállítóterek a fesztivál ideje alatt este 10-ig tartanak nyitva. A fődíjról és a kritikusok díjáról szakmai zsűri dönt.

A szakmai beszélgetések 3 téma köré összpontosulnak. A közönség betekinthet a kortárs művészet és művészeti magazinok kulisszatitkaiba; szó lesz a főváros és vidék kapcsolatáról a kortárs képzőművészet dimenziójában; valamint izgalmas beszélgetést hallhatunk a modern kori műgyűjtésről és műkereskedelemről. 

Szentgróti Dávid látványfestést tart; az alkotás örömét pedig a változatos gyermek- és kézműves programokon a legfiatalabbak is megízlelhetik, megismerkedve a mozgás, a ritmus és képzőművészeti alkotások kapcsolatával. 

Hallható lesz a Művészeti Kar elektronikus zenei műhelyének koncertje, és különleges, megfizethető árú műalkotások közül válogathatunk a művészeti piacon. 

Az ingyenes fesztivál célja, hogy a belváros szívében felhívja a figyelmet a város nemzetközi szinten is rangos képzőművészeti életére.

Címkék:
KategóriákJAZZ