Talán az ellenzéki előválasztás eddigi leghangosabb botránya, de mindenképpen legkülönösebb ügye lett a Baranya 1-es számú választókerületben az elmúlt két hétben, s főleg az elmúlt néhány napban történtekből. Az ügy egyik főszereplője dr. Bodnár Imre pécsi ügyvéd volt, aki tegnap bejelentette visszalépését. Most elmondta a döntés miértjét.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Rengetegen kérdezitek, hogy miért?” – ezzel a felütéssel kezdődik dr. Bodnár Imre pécsi ügyvéd, a pécsi önkormányzat és cégeinek átvilágítását koordináló jogász ma délelőtti facebookok bejegyzése.

A Szabad Pécs ebben a cikkben írta meg tegnap dr. Bodnár visszalépését és az elmúlt hetekben történtek hátterét. Csütörtökön pedig mi voltunk azok, akik elsőként megírták, hogy a Baranya 1-et érintő előválasztástól visszalépett Mellár Tamás, habár jeleztük azt is azonnal, hogy van olyan információ is, hogy Mellár Tamás visszavonta a visszalépését is. Később kiderült, hogy ez az információ is igaz volt, és egy ezzel kapcsolatos még fontosabb részlet: hogy a hatpárti előválasztási bizottság a történtek fényében is jogszerűnek vélte azt, ahogyan Mellár Tamás eljárt, azaz az utolsó jelzése alapján engedélyezték az előválasztáson történő indulását.

Visszatérve dr. Bodnár Imrére, ő tehát azt követően, hogy volt némi csiki-csuki az ügyben, úgy döntött, hogy visszalép az előválasztáson történő indulástól, ami, mint arra fent utaltunk, sokak kíváncsiságát, még az őt személyesen ismerőkét is felkeltette.

Az ügyvéd azt írta, hogy azért döntött így, „mert ha 2022 májusában nem azzal akartok foglalkozni, hogy melyik európai országba megyünk pizzafutárkodni vagy melyik európai országba küldjük a gyerekünket tanulni, akkor ennek most így kellett történnie, ez volt az egyetlen járható út”.

Szerinte ugyanis végre van egységes ellenzéke a NER-rendszernek, és így van remény arra, hogy Magyarország Európa része maradjon. Sokkal fontosabb cél megszabadulni Orbán Viktortól és rendszerétől, mint azon tanakodni és vitázni, hogy ketten vagy hárman indulnak-e a Baranya 1-es választókerület előválasztásán.

„Attól, hogy nem indulok az előválasztáson, én még tökéletesen fogok aludni, attól már kevésbé, ha 2022 májusában is Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. Szóval, szerintem mindenki engedje el a pánikgombot és koncentráljunk ismét arra, hogy áttervezzük Orbán Viktor jövőjét” – írta dr. Bodnár Imre.

Karácsony szerint jogilag és politikailag is rendben Mellár indulása, akinek hozzájárulása kellett volna ahhoz, hogy Bodnár is indulhasson

Megjegyzés: Nagyfotóként használt képünk forrása Karácsony Gergely hivatalos, politikusi Facebook-oldala – Dr. Bodnár Imre, Karácsony Gergely és Péterffy Attila, Pécs polgármestere egy facebokos adásban éppen bejelentik, hogy dr. Bodnár Imre visszalép az előválasztáson való részvételtől – Karácsony Gergely Facebook-oldalán kísérőszövegként az szerepel, hogy sajtótájékoztató volt, de a mi tudomásunk szerint valójában a tárgyalás utáni, és még mindig zárt ajtók mögött történt bejelentés volt, amelyen újságírók nem vettek részt, lapunk sem kapott meghívást rá, ezért nem is tudtunk akkor és ott kérdéseket feltenni a szereplőknek.

Megjegyzés: a Szabad Pécs dr. Bodnár Imre előzetes engedélyével közölte a pécsi ügyvéd facebookos bejegyzését.

KategóriákMETÁL