A Pécsi Székesegyházban mutat be szentmisét kedden, szeptember 14-én 18.00 órakor Valerian Okeke, Onitsha (Nigéria) érseke, aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiemelt vendége és szónoka volt, közölte a Pécsi Egyházmegye.

A cikk a hirdetés után folytatódikA nigériai Onitsha Egyházmegyéből három felszentelt pap is tanul a Pécsi Tudományegyetemen, immáron második éve. Martin atya orvosnak, Mark atya gyógyszerésznek, Henry atya pszichológusnak készül. Érsekük, Valerian Okeke, a vasárnap, Ferenc pápa részvételével zajlott mise után zárult Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus követően ezért Pécsre is ellátogat, kíséretével. A nigériai érsek Felföldi László pécsi megyéspüspökkel találkozik, és a magyarországi katolikus köz- és felsőoktatás helyi intézményeivel, valamint a Katolikus Karitászban folyó szolgálattal is megismerkedik.

Nigériában az oktatást és az egészségügyi ellátást jellemzően az Egyház biztosítja. Onitsha érseke több kórházat is fenntart. Ezek egyikének igazgatója, dr. Izunna Okonkwo atya kedden, 16.30-kor, a Magtár Látogatóközpontba várja azokat az orvosokat és ápolókat, akik érdeklődnek a nigériai orvosmisszió iránt.

Okeke érsek pedig kedden, vagyis ma, 18.00 órakor szentmisét mutat be a Pécsi Székesegyházban.

Vezető fotó: Valerian Okeke, nigériai érsek mutat be kedden, azaz ma este hat órától szentmisét Pécsett, a Székesegyházban – Fotó: Magyar Kurír

KategóriákMETÁL