A mai napon Tóth Csaba bejelentette, visszalép az előválasztáson, ezzel a korrupcióellenes harc ikonikus figurája, a Momentum Mozgalom által indított Hadházy Ákos szállhat szembe a Fidesszel Zuglóban, írta a friss közéleti hírre, Tóth Csaba visszalépésére reagálva hétfői közleményében a Momentum.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Ezzel egy komoly lépést tettünk az ellenzék megtisztítása érdekében, és így a kormányváltás is közelebb került” – kommentálta az eseményt Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Mint írják, a Momentum és vele szövetségben Hadházy Ákos voltak az egyetlenek a hatpárti szövetségben, akik az elejétől fogva kifogásolták Tóth Csaba személyét, mint aki a múltjából fakadóan nem képviselheti az együttműködő, rendszerváltó ellenzéket.

„A Momentum célja, hogy 2022-ben ne csak kormányváltás, de rendszerváltás is legyen, és abba nem fér bele, ha olyan közös ellenzéki jelöltek indulnak a Fidesszel szemben, akik nevéhez korrupció köthető. Örülünk a bejelentésnek és annak, hogy a többi miniszterelnök-jelölt után maga Tóth Csaba is egy, a tiszta ellenzéket megerősítő döntésre jutott” – közölték.

Így reagált a hírre Hadházy Ákos

KategóriákMETÁL