Tisztújítást tartott a Fidesz Pécsi Szervezete. A tisztújításon a résztvevők titkos szavazással döntöttek a legfőbb tisztségekről. A szavazatok 91,7%-ával újraválasztották dr. Hoppál Pétert a csoport elnökének. 

A cikk a hirdetés után folytatódikNem csak az elnökről szavazhattak a pécsi fideszesek, hanem az alelnökökről is. A csoport alelnökké választotta Szécsi Mátét, Hári Józsefet, dr. Őri Lászlót és Guzsvány Attilát. Az új elnökség mandátuma két évre szól.

Az most már nem meglepetés, hogy Hoppál Pétert újraválasztották, hiszen egyrészt az egyetlen, Pécsről közvetlenül a parlamentbe jutott országgyűlési képviselője a kormánypártnak, másrészt semmi jel nem utalt és nem utal arra, hogy helyette más lehetne majd a saját körzetében a Fidesz jelöltje, mint újra ő, Hoppál Péter.

Sőt, úgy tudjuk, nem is áll rosszul az előzetes felmérések szerint, nem reménytelenek a kilátásai 2022-re, habár sokkal nehezebb dolga lehet jövő tavasszal, mint volt három és fél éve. Éppen a jelöltek személye (Keresztes László Lóránt és Szakács László) miatt azonban vélhetően hasonlóan nehéz lesz győzni ismét, akár a volt komlói alpolgármester és jelenleg is országgyűlési képviselő Szakács, akár az LMP parlamenti frakcióvezetője, a párt volt társelnöke, Keresztes nyeri majd meg az ellenzéki előválasztást.

Az sokkal inkább volt kérdés, hogy a 2019. őszi önkormányzati választás után Hoppál Péter a helyén maradhat-e (mi úgy tippeltük, hogy nem, habár már voltak annak is jelei, hogy ő marad), hiszen a helyhatósági választáson talán Pécsett bukott a legnagyobbat a Fidesz az egész országban.

Guzsvány Attila Hoppál Péter közvetlen beosztottja, egyben egyike a digitális munkatársainak.

Hári József nemrég óta ismét pécsi városházi képviselője a Fidesznek. Ő korábban is volt képviselő, az egyéni körzetét azonban elbukta, Vári Attila távozása után viszont mellette tették le a voksukat a pécsi Fideszben, ő ülhetett be a volt polgármesterjelölt helyére.

Őri László Pécs volt alpolgármestere, jelenlegi baranyai közgyűlési elnök, és egyes feltételezések szerint ő lesz a Baranya 1-es választókerületben a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje jövő tavasszal. Habár más pletykák meg arról szólnak, s szerintünk ezeknek van nagyobb esélye, hogy ezt a körzetet (Mellár Tamás vagy Nemes Balázs lesz az ellenfél) gyakorlatilag elengedte a Fidesz, mert nagyon rosszak a mért számok, és így Őri nem megy bele egy biztos bukásba, avagy ennyire rizikós helyzetbe, és így a surranó pályán, kívülről jelöltté Kővári János léphet majd elő. Meglátjuk.

Szécsi Máté pedig operaénekesként és a Zsolnay Örökségkezelő volt programigazgatójaként talán jóval ismertebb volt eddig, mint fideszes politikusként. Mindenesetre ő is az egyik alelnöke a pécsi Fidesznek. Nem is lehet azon nagyon csodálkozni, hogy az orbánista NER-lappá lett Dunántúli Napló-Bama-kombó meg is emlékezett arról, hogy a ZSÖK volt programigazgatójának nem sokkal azután kellett távoznia a városi többségi tulajdonban álló cég egyik fontos, bizalmi állásából, hogy “a balliberális városvezetés” átvette a hatalmat.

Vezető fotónk illusztráció – Hoppál Péter Visegrádon, 2018 tavaszán, kulturális államtitkári búcsúbuliján, “királlyá koronázva” – A háttérben, bohócsipkában asszisztense és a pécsi Fidesz egyik alelnöke, Guzsvány Attila – Fotó forrása: Hoppál Péter Facebook-oldala

KategóriákMETÁL