Szerdán azonban a jelenlegi helyzet szerint igen, mivel a Kaposvári Törvényszék eleve két tárgyalási napot tűzött ki a jövő hétre: hétfőn és szerdán is tárgyaltak volna. Ha minden jól megy, és nem lesz újabb változás, akkor csupán két újabb nap csúszást jelent a használt Volvo-buszok vásárlásának ügyében a mai, friss hír.

A cikk a hirdetés után folytatódikNem hivatalos információink szerint betegség miatt halasztották el az egyik legizgalmasabb és legfontosabb, s emiatt leginkább várt pécsi vonatkozású bünteőügy első “rendes” tárgyalási napját. Azt, amelyre a nyár elején, még a tárgyalási szünet előtt került volna sor, de akkor is betegség jött közbe, és el kellett halasztani az ülést. Akkor is dupla ülést tűzött ki a bíróság, de akkor azonnal közölték, hogy mindkét tárgyalási nap elmarad, azaz most még van esély arra, hogy szerdán valóban elkezdődhessen a bírósági szaknak a nyilvánosság számára, s hagyományos értelemben legérdemibb része.

Hiszen tárgyalások már voltak, de ezek speciális, úgynevezett előkészítő ülések voltak, a pécsi Volvo-per azonban ebben sem volt egyszerű, hiszen általában elég egyetlen előkészítő ülés, s aztán ráfordulhatnak a “rendes” tárgyalásokra, de itt, egy helyett végül három előkészítő ülést kellett tartani, mert a másodrendű vádlott az első két előkészítő ülésen nem jelent meg.

„A Kaposvári Törvényszék tájékoztatja a sajtó tisztelt képviselőit, hogy a P.I.P. és társa ellen gazdasági csalás bűntette miatt indított büntetőügy 2021. szeptember 27. napjára tűzött tárgyalását a bíróság beállította. Az eljárás 2021. szeptember 29-én a vádlottak és tanúk kihallgatásával folytatódik” – írta közleményében a törvényszék.

Úgy tudjuk, hogy az eredeti tervek szerint a jövő heti két napon a két vádlottat, öt, az ügyészség által kért tanút és szakértőket hallgattak volna meg, illetve döntött volna a bíróság az ügyvédi tanúkihallgatási kérelmekről is. Márpedig ott szóba került többek közt Páva Zsolt volt pécsi polgármester, Bánki Erik országgyűlési képviselő és Csizi Péter volt pécsi alpolgármester és volt országgyűlési képviselő neve is. Persze, mindez nem jelenti azt, hogy a jövő hétre tervezett két tárgyalási nap helyett (jelenlegi információ szerint) csak egyetlen napra összehívott ülésen ne dönthetne a bíróság a védelem tanúinak idézéséről.

Volvo-gate – Szabad Pécs

Jövő tavasszal születhet döntés másodfokon az elhíresült 2015-ös pécsi buszvásárlás ügyében a Pécsi Ítélőtáblán – értesült a hírről a Szabad Pécs. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet hatályon helyezését… Tovább >>

Címkék:
KategóriákMETÁL