Megjelent ugyanis a(z) (park)építésre szóló kivitelezési pályázat is az európai közbeszerzési értesítőben. Mondjuk azt is közlik gyorsan, hogy erre azért még nincs meg a pénz. Igazából csak egy része nincs ám meg, és az is meglesz valószínűleg.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pályázat címe: ?Megyeri tér fejlesztése II?. A ?Zöld város kialakítása? program keretében tennék meg mindezt. És persze TOP-os, azaz uniós forrásból történne.

Amint azt, a pályázatot a pécsi önkormányzat megbízásából kiíró Pécsi Városfejlesztési Zrt. ajánlattételi felhívásában írják: az egykori ?Magasház? helyét kívánják fejleszteni. A pályázat keretében a zöldfelületi fejlesztéseken kívül új kis büfé épül a terület déli részén, fejleszteni kell a parkolókat és új játszóteret is építenek.

Viszont, és ez ha nem is a fekete leves, de a valóság: jelzik, hogy ez egy feltételes elj.: az eljárásban szereplő ?építési beruházás finanszírozása érdekében további támogatásra irányuló igényt nyújtott be? Pécs ugyanis. Elviekben azért emiatt nem kell aggódni, meglesz az, csak az a kérdés mennyire gyorsan vagy nem gyorsan. Mindenesetre, ha mégsem lesz pénz vagy elegendő forrás, visszavonják a pályázatot.

Az új közpark csatlakozik majd a Hungária utca és a Megyeri tér meglévő zöldfelületeihez, és kell térfigyelő rendszert is kialakítani, sőt: elektromos gépjárműtöltőt is telepíteni, és a köztéri világítás kialakításáról is gondoskodni.

 

 

Talán még a végére annyit, hogy a Magasház bontása 2016 novemberére befejeződött. Akkor Csizi Péter akkori pécsi országgyűlési képviselő és Fazekas Orsolya a terület helyi képviselője tájékoztatták a sajtót a várható fejleményekről, a tervezett park kialakításáról. Akkor azt mondták, hogy 2017 őszén kezdődhet a tervek szerint a kivitelezés és 2018 tavaszára elkészülhetnek a munkával. És, hogy elnyertek már 134 millió forint uniós forrást a terület rendezésére.

Csakhogy aztán a kiírt pályázatra csak két cég adott be érvényes ajánlatot a határidőig. A pécsi Misina-tetőn is dolgozó kozármislenyi RP-SC Holding Kft., illetve a pécsi Fidesszel nem rossz viszonyban lévő PLATINA-BAU Zrt. Csakhogy a Magasház helyén kialakítandó park első pályázata /ezért most a római kettes jelzés/, eredménytlenség miatt vissza lett vonva – kevés volt a város rendelkezésre álló forrás.

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL