A Szabad Pécs írta meg annak idején, hogy a 2019-es önkormányzati választás előtti kampány során egy Fidesz-közelinek tartott ál-közvélemény-kutató cég egyértelműen Péterffy Attila lejáratását célzó kérdéseket tett fel egy telefonos kutatás során. A cég a legmocskosabb módszerekkel dolgozott, Péterffy perelt, az ügyvezetőt most elítélték.

A cikk a hirdetés után folytatódikSajtóközleményben tudatta a pécsi önkormányzat kedden reggel, hogy jogerősen elítélték a Pécs polgármesterét korábban, még polgármester-jelöltsége idején rágalmazó Fidesz-közeli cég ügyvezetőjét.

Arról a trash ál-közvéleménykutató cégről van szó, amely 2019 nyarán, már a kampányban, egy amúgy sem könnyed kérdéssor (Soros, Gyurcsány, menekültek beengedése stb.) közben arról is érdeklődött a telefonon felhívott pécsi szavazóktól, úgymond a dramaturgiai csúcsponton, hogy akkor is szavazna-e Péterffy Attilára, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el?

Ez volt az a kérdés, ami miatt megírtuk a történetet, és országos visszhangot is kapott, ami után le is állították ezt a kutatást. És az a kérdés volt, amit anno a fideszes pécsi politikusok is elítéltek.

Most a pécsi önkormányzat arról tájékoztatta a sajtót, hogy a Siklósi Járásbíróság november másodikán jogerős ítéletében elmarasztalta annak a Fidesz-közeli közvélemény-kutató cégnek az ügyvezetőjét, amely kérdéseknek álcázott, Péterffy Attilát rágalmazó mondatokkal hívott fel pécsi választópolgárokat a 2019-es választási kampányban. Hozzátették: Péterffy Attila már a választási kampányban vállalásai között tartotta számon a pécsi közbeszéd megtisztítását. Pécs polgármestere választási programjában világosan utalt arra: céljai között szerepel, hogy a politizálás hangneme méltó legyen Pécs városához, következmények nélkül senki ne uszíthasson plakátokon, és ne állíthasson senkiről valótlanságokat, politikai céllal sem.

Ezen az úton fontos mérföldkő a Siklósi Járásbíróság 2021 november másodikán meghozott ítélete, amelyben rágalmazás vétségében bűnösnek találta, és egy évre próbára bocsátotta egy a Fideszhez közel álló közvélemény-kutató cég ügyvezetőjét – írják.

Hozzátették: a bíróság véleménye szerint, ha kérdés formájában is, de bűncselekmény elkövetésével vádolták meg az akkori polgármester-jelöltet. A bíróság ezen indoklás alapján megállapította az érintett cég ügyvezetőjének büntetőjogi felelősségét, és rágalmazás vétségében elmarasztalta.

KategóriákMETÁL