A politikusi pályát egyelőre nem hagyja ott, marad a közgyűlésben a pécsi 16. választókerület képviselője.

A politikusi pályát egyelőre nem hagyja ott, marad a közgyűlésben a pécsi 16. egyéni választókerület képviselője.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Hosszabb közleményt tett ki politikusi Facebook-oldalára Pécs volt alpolgármestere. A kulturális és civil ügyek felelőseként került a városvezetésbe, azonban nem sokkal a választások után megromlott a viszonya korábbi szövetségeivel.

Ahogy erről korábban is írtunk, a városvezetésen belül feszültségek voltak már az első, nyilvánosság számára is látható konfliktus előtt is, amit a Zsolnay Örökségkezelő új vezetőjének kiválasztása körüli vita mutatott meg. Bognár Szilvia csak ez után lépett be a DK-ba, ezért úgy tűnt, hogy egyfajta védelmet várt a párt felsővezetésétől.

Azonban a konfliktusok folytatódtak és Bognár Szilvia aláírta azt a 12 pontból álló követelést is – a városvezetésből szintén kitett a momentumosokkal közösen –, amiben egyfajta ultimátumot állítottak a Péterffy Attilának, aki szerintük visszaélt a járványhelyzet alatt ráruházott hatalommal. Konkrét ügyeket is felhoztak. Érdekesség, hogy ezt a követeléscsokrot több DK-s képviselő is aláírta, de ők azóta láthatóan megbékéltek a városvezetési folyamatokkal, stílussal stb.

A konfliktus végkifejlete Bognár Szilvia leváltása lett, akit a szintén DK-s Zag Gábor követett az alpolgármesteri székben. Azóta a képviselőasszony több felszólalásában is rendkívül élesen, sőt egyre élesebben bírálta Péterffy Attiláékat, és volt párttársait. Ezen előzmények után, igazából már nem meglepő Bognár kilépése a pártból, amelyikben formálisan valamivel több mint egy évet töltött.

Ugyanakkor, marad képviselőjelölt, és a Mindenki Pécsért Egyesület (ami az ellenzéki összefogás jelölőszervezete volt 2019-ben) támogatásával folytatja a munkáját.

A teljes közlemény szövege:

A mai napon a pártigazgatónak elküldött nyilatkozatban erősítettem meg a Demokratikus Koalícióból való kilépési szándékomat.

A pártvezetés előválasztással összefüggő többszöri és nyomatékos kérésére időt adtam az elhatározásom véglegesítésére. A cselekvésre az elmúlt két közgyűlés alapján azért szántam el magam, mert nem tudok és nem is kívánok azonosulni azokkal a helyi problémakezelési, hatalomtechnikai és döntéshozási gyakorlatokkal, amiknek célja egykori szövetségesek nem is titkolt büntetése szakmai és elvhű kiállásaik miatt. Tekintettel arra, hogy ezekben a közgyűlés DK frakciója is jól érzékelhetően részt vesz és ez ellen a párt sem emel kifogást, számomra nem marad más út, mint a kilépésemmel demonstrálni az ezekkel a folyamatokkal szembeni ellenérveimet.

Megalapozatlan véleménynek tartom, hogy a tavaszi sikeres választási szereplés záloga a feltétel nélküli asszisztálás olyan módszerekhez, amiket eltörölni kívántunk az ellenzéki szövetségünkkel, mint ahogyan azt is, hogy a jobbító szándékú kritika bűnös szándékot takar.

A különbözőségeink a világnézetünkben, a céljainkhoz vezető út és metódusaink milyenségében ragadhatók meg, emberi méltóságunk, a képviselői intézmény lényege ugyanaz jobboldalon, baloldalon és középen is, városvezető vagy ellenzéki szerepben is.

Az én hitem a szándékolt bántásoktól mentes közéletben van, ami ugyanúgy meghatározó az azonos oldali és ellenoldali szereplők esetében is. Sillabuszom továbbra is a választóknak tett ígéretem, így képviselői munkámat – amíg minimálisan is hagyják, vagy egyéb szolgálatom el nem lehetetleníti – jelölő szervezetem, a Mindenki Pécsért Egyesület támogatását bírva végzem a továbbiakban is. Köszönöm, ha velem együtt átérzik a következetes és hiteles szolgálat fontosságát, és megértéssel fogadják a lépésemet!

A Demokratikus Koalíció minden tagjának és képviselőtársaimnak további eredményes munkát kívánok, az élet bármely területén tevékenykednek is!

Pécs, 2021.12.07.

Bognár Szilvia

önkormányzati képviselő, PMJV

MPE

KategóriákMETÁL