A magyarok nagy részének éppen letelt a munkaideje, amikor, délután fél öt után pár perccel megjelent Orbán Viktor Facebook-oldalán, hogy fontos bejelentést tesz. Izgalommal vártuk eddig is, hogy vajon mi és mikor következik, de egyelőre nem kezdődött el az adás, így most csak ezt a hírt osztjuk meg: hogy a mai mégsem egy átlagos szerda lesz, úgy tűnik.

A cikk a hirdetés után folytatódikAzt nem nehéz kitalálni, hogy kormányülés lehet Budapesten, és azon vitattak meg valamit és döntenek róla, vagy már el is döntötték, a kormányfő ugyanakkor a bejelentés bejelentésében a hasonló esetekben megszokott módon szűkszavú volt, csak annyit írt, hogy Fontos bejelentés – Hamarosan…

A forgatókönyv innen is egy megszokott mederben zajlik általában, vagy Orbán Viktor általában egyedül, a dolgozószobájából, vagy napközben nem egyszer egy “külső helyszínről” jelentkezik be, és vagy egy fontos dolgot, vagy több fontos döntést mond el. A korábbi hasonló esetekhez, rendkívüli bejelentésekhez hasonlóan valószínűleg most is a járványkezelésről és/vagy a kormány gazdasági teljesítményéről és azzal kapcsolatos hírekről számol be. A közelgő választás miatt most elképzelhető az is, hogy a kormány emeli a tétet, és újabb, az adófizetőknek kedvező döntésről vagy döntésekről beszélhet a miniszterelnök.

Bárhogyan is lesz, hamarosan megtudjuk.

17.31 – Árstopot jelentett be a miniszterelnök

Ráéreztünk a bejelentésre, mert épp cikkünk “élesítésekor” jött ki a miniszterelnök egy ajtón (a teremben, ahonnan kilépett kormányülés volt), és elmondta, mi is az, amit közölni akart. A kormány arról döntött, hogy ismét beavatkozik a fogyasztói árakba, és árstopot rendel el több alapvető élelmiszer tekintetében, egészen pontosan hat élelmiszer árát fagyasztja be, sőt ennél többről van szó, valami miatt egy tavaly októberi dátumról döntöttek, az október 15-i árakhoz kell igazítaniuk az élelmiszerüzleteknek az áraikat legkésőbb február elsejétől: az étolaj, a liszt, a kristálycukor, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8%-os tej tekintetében.

Címkék:
KategóriákMETÁL