A hazai és a nemzetközi kritika szerint is az egyik legjelentősebb kortárs magyar képzőművész Fehér László. A hiperrealista festő kiállításai élmény- és ritkaságszámba mennek, ezért is nagy dolog, hogy Pécsett, az ingyenesen látogatható Nick Galériában láthatók legújabb művei. Igaz, már csak ma és holnap, a tárlat január 15-én, szombaton bezár.

A cikk a hirdetés után folytatódikFehér László, kiállításon mindezidáig soha nem szerepelt festményeiből nyílt tárlat a múlt év novemberében Pécsett. A hiperrealista magyar képzőművész legújabb műveit még ma és holnap megtekinthetik a pécsi Nick-udvarban található Nick Galériában (bejárat a Széchenyi tér és a Király utca felől). A galéria ma is, holnap is 15 és 19 óra között tart nyitva, a belépésért nem kell fizetni.

A pécsi Fehér László-kiállítás az Emléknyomatok címet kapott festménysorozatot és a festő legújabb papírmunkáit mutatja be.

Az Emléknyomatok című sorozat ködös-különleges rózsaszín hátterű, balatoni életképék, korabeli felvételek által ihletett festményei megidézik Fehér László korábbi alkotói időszakait, ahogyan az új papírmunkák is izgalmas alkotások a befogadónak. A képek egyike sem, szerepelt eddig kiállításon, és van néhány nagyon friss olyan alkotás is, amelyek már gyűjtők magántulajdonában vannak, de hozzájárultak a kiállításukhoz, ugyanakkor kérdéses, hogy mikor lesznek láthatók ezek a munkák újra (lesznek-e egyáltalán) közönség előtt.

A kiállítás kurátorai: Fehér Dávid művészettörténész és Pál Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész voltak.

Fotó: Tóth László – Forrás: Nick Galéria Facebook-oldala

KategóriákJAZZ