Vasárnap este a pécsi 400 ágyas klinikánál gyújtott gyertyát a Covidban elhunyt magyarok előtt fejet hajtva Nemes Balázs pécsi politikus, a Momentum egyik alapítója, és a TizenX-nek a Momentum ifjúsági szervezetének pécsi alelnöke, Rekettye Balázs.

A cikk a hirdetés után folytatódikA koronavírus áldozatairól országosan megemlékeztek ellenzéki politikusok, mint megírtuk, abban a videóban, amelyben vitára hívta ki Orbán Viktort, Márki-Zay Péter is beszélt a Covid-ban elhunytakról, amikor a napokban átlépte a 40 ezres számot a koronavírus miatt elhunyt magyarok száma. Márki-Zay Péter, az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint, ha a környező országok halálozási adatait nézzük, akkor Magyarországon egészen döbbenetesen magas a halálozási szám, lakosságarányosan a körülöttünk lévő országokban feleannyian haltak meg ugyanis, sőt Magyarország e tekintetben az egész világon az egyik legrosszabb helyzetben lévő ország. Az ellenzék szerint azért ilyen kiugróan magas a magyarországi Covid-halálozási szám, mert a kormány rosszul kezelte a helyzetet, nem fordított kellő energiát a hiteles és pontos tájékoztatásra, sőt titkolta, és mindmáig titkolja az adatok egy részét, és nem áldozott eleget a megelőzésre sem, nem teszteltünk eleget és nem biztosította a lakosság számára az ingyenes tesztelési lehetőséget, ellentétben például Ausztriával.

Vasárnap este Pécsett is megemlékezett két ellenzéki politikus a Covid immáron több, mint 40 ezer elhunyt magyarjáról. Nemes Balázs Facebook-oldalára került ki egy poszt, amelyen Rekettye Balázzsal, a Momentum ifjúsági szervezetének, a TizenX-nek a pécsi alelnökével gyújtanak gyertyát a 400 ágyas klinikánál, az Ifjúság úton.

„Negyvenezer honfitársunkat ragadta el a kór a pandémia kezdete óta.Sokuktól elbúcsúzni sem tudtak szeretteik, műanyageszközök mögött, csövekkel körülvéve távoztak, méltatlan körülmények között. Az egészségügyi dolgozóink mindent megtettek és megtesznek most is, de nem lehetett mindenkit megmenteni.Szomorú volt megtapasztalni a vírust övező tévhitek, ostobaságok és rosszindulatú manipulációk keverékét az elmúlt években. Mindannyian belefáradtunk az összevisszaságba, a felforduló gazdaságba, sokan most is gyászolnak.Társadalmilag továbbra is feldolgozatlan trauma ez, és reménykedünk hogy most már tényleg véget fog érni ez a borzasztó időszak.A pécsi TizenX alelnökével közösen ezzel a gesztussal róttuk le kegyeletünket a járvány áldozatai előtt. Bízunk benne, hogy egyéni és társadalmi szinten is meg tudunk gyógyulni mindannyian” – olvasható a bejegyzésben.

Címkék:
KategóriákMETÁL