Egyszerre tiltakoztak az ukrán nép elleni agresszió és a magyar kormány alkotmányellenes választási kampányolása ellen, írta a Facebookra feltöltött kép mellé Heindl Péter pécsi civil jogvédő.

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbb pécsi civil is útnak indult vasárnap este, hogy a melegek ellen uszító hazug népszavazási kezdeményezést reklámozó kormányzati plakátokat meghekkelje.

A fő cél természetesen az oroszok ukrajnai inváziója elleni tiltakozás volt, de a Heindl Péter egy második, kisebb, így kevésbé látható módosítást is elvégzett a plakátokon, egy kiegészítő feliratot felragasztva rájuk, miszerint az állami beavatkozás a választási kampányba törvénytelen. Arról nemrég írtunk, hogy Heindl Péter hivatalosan kifogást emelt a „Magyarország előre megy! Nem hátra” feliratú kampányplakátokkal kapcsolatban, s kérte a kampányba való állami beavatkozás, mint súlyos törvénysértés tényének megállapítását és a jogsértés orvoslását.

Vasárnap éjjel Pécs több pontján is, elsősorban a Kertvárosban és az Uránvárosban legalább 10, a választás napjára kitűzött népszavazási óriásplakátot “sikerült Pécsett e célok szolgálatába” állítaniuk.

A Védjük meg a gyerekeket! helyett így most a Védjük meg a gyerekeket Putyintól!, a Védjük meg a gyerekeket a háborútól, vagy a Védjük meg a gyerekeket az oroszoktól feliratok olvashatók több helyen is Pécsett.

Szabad Pécs-olvasói fotó

A kiegészítő felirat, ami már egy második tiltakozás.

KategóriákMETÁL