Avatás van, ilyenkor menni kell a földekre. Avatások időszakában vagyunk, a minap is volt egy. Ráadásul egy valóban szép és fontos fejlesztés-avatás. És ahogyan lenni szokott, főleg ilyentájt, most is meg lettek hívva rá mindazok, akik ott kellett, hogy legyenek. Mindenki boldog volt, hogy Péter is el tudta fogadni a meghívást rá, egyrészt mert olyan nagyon sokat dolgozott biztosan érte, hogy neki ott kellett lennie, másrészt pedig sok avatandója van, nem lehet ott mindenütt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA koránérő avatandó avatásoknál már hetekkel ezelőtt, a még korábbiaknál még korábban megvolt a szüret és a mulatság, de az igazi szezon az csak az elmúlt egy-két hétben volt. Szűkös időszak ez viszont, a jövő hét második felében már a kései, töppedtszőlős stb. átadások is pont alkalmasak lesznek az átadásra.

A fehér heteró és a kurkumasárga politikus tündöklése…

Baranyában a két legdolgosabb szüreti munkást Péternek és Jánosnak hívják, ők esélyesek lesznek a kiváló dolgozó és törzsgárda jelvényekre is, olyan szorgalmasan adnak át avatásokat. Ráadásul nem restek az elkészültek mellett, a félkész, de azért..., az alapköves és az egyéb avatásokon is avatni.

Mi is alig győzzük mindezt dokumentálni, meg hát alig győzik (alig-alig) nekünk elküldeni rá a meghívókat. Mindegy, ezért jó például a Facebook, vissza lehet nézni, mennyi szép avatás volt, ahol ott volt az avatóbajnokok apraja-nagyja.

Most Kásler-emberminiszter közösségi oldalán leltünk rá egy minapi pécsi avatás fotóira. És tényleg nagyon jó, hogy elment rá Péter is meghívott vendégként, és gratulált az esemény főszereplőjének, és hogy volt ott hivatalos fotós, mert ennek az együttállásnak köszönhetően nemcsak az avatandó készült el, hanem elkészült az eddigi választási avatási kampány legtutibb fotója.

Mutatjuk is, íme:

Mi is történt?

Átadták a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikájának új gyermek- és ifjúságpszichiátriai épületét. Az épület összesen 3 szinten, mintegy ezer négyzetméteren kezdheti meg működését. A fejlesztés során olyan kórtermet is kialakítottak, ahol a szülő is beköltözhet a gyerek mellé – amennyiben ez indokolt.

A szellőzés energiatakarékos, hővisszanyerős légkezelővel megoldott. A beruházás több mint százmillió forint értékű eszközbeszerzést is magában foglalt, így modernebb körülmények között tudják gondozni a gyermek, és főként serdülőkorú pszichiátriai betegeket a pécsi klinikán.Az épületátadót követően a gyermeksürgősségi leendő épületének az alapkőletételére is sor került. Ennek során új, korszerű műtőblokk épül, melyben három ultramodern műtőt alakítanak ki. A gyermeksebészeti osztály is átalakul, nagyobb és modernebb, gyermekbarát kórtermek épülnek a baleseti sérült, a sebészeti és a fül-orr-gégészeti betegek számára. A majdani beruházás összesen 2508 négyzetméteren valósul meg, melyből 1302 négyzetméternyi terület új építésű, míg 1206 négyzetméteren a meglévő épületkomplexumot újítják fel. A pályázat keretében több mint félmilliárd forintból az eszközparkot is modernizálják. A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika a Dél-dunántúli régió legmagasabb szintű ellátóhelye, ahol mintegy 3500 sürgős betegfelvétel és műtéti beavatkozás történik évente, és mintegy 40 ezer gyermeket látnak el a sebészeti, fülészeti és sürgősségi járóbeteg rendeléseken.

KategóriákPUNK