A Szabad Pécsnek ismerte el tegnap Hoppál Péter, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje és jelenlegi parlamenti képviselője, hogy ő volt az, aki tegnap, dél és egy óra között kihúzta a tápkábelt a pécsi főtéren álló kivetítőből, amelyen ellenzéki kampányvideókat és feliratokat sugároztak. Hoppál polgári engedetlenségre hivatkozott, ma ellenfele, Szakács László és Mellár Tamás, Baranya 01-es oevk képviselője és -jelöltje bejelentették, hogy bejelentést és rendőrségi feljelentést is tesznek. Ja, és visszakapcsolták a LED-falat.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚjra működik a múlt héten üzembe állított óriáskivetítő a pécsi főtéren. Az ellenzék állította azt fel a múlt hét végén, Hoppál “unplugged” Péter pedig tegnap egy laza mozdulattal kihúzta a dugót. Persze ugyanezzel a mozdulattal a szellemet is kieresztette a palackból, nemcsak a politikai hírek hazai “győztese” lett tegnap a minimum vegyes megítélésű akciójával, de be is mémesedett rendesen.

Mint megírtuk, Hoppál azért dühödött be, mert szerinte Pécs főterén nem volt ilyenre példa, hogy egy választási kampányban a város főterén óriáskivetítőn kelljen a politikai kampányt (szerinte propagandát) látniuk és hallgatniuk az arra járóknak, ott élőknek és dolgozóknak. A Szabad Pécs emlékeztette arra fotóval is olvasóit, hogy nem is olyan nagyon régen. az ellenzéki előválasztás idején, az őszödi beszéd kiszivárgásának évfordulójára országos road-show-ra indított kamion előtt politizált Hoppál Péter.

Mellár Tamás és Szakács László már tegnap közölték, hogy ma délután sajtótájékoztatót tartanak, s mint megírtuk, hogy van erre esély, valóban visszakapcsolták és ők kapcsolták vissza az óriáskivetítőt. Még, ha azonnal nem is volt kép és hang, nem sokkal később az is helyreállt. És azt is bejelentették, hogy garázdaság gyanúja miatt feljelentést tesznek, valamint a választási bizottságnál is bejelentik, ami történt.

Azon mi csodálkoznánk, ha Hoppál garázdaság gyanúja, majd vádja miatt bíróságig jutna, de az még érdekes lesz, hogy a választási bizottság mit kezd az esettel. Hoppál ugyanis nem tagadta, hogy mi történt, majd később már büszkén vállalta is, és magyar módszerről beszélt, szembeállítva azt amit ő tett, azzal, hogy vélhetően az Anonymus hekkercsoport megtámadott több magyar, kormányhű sajtótermék honlapját, amelyek egy időre elárhetetlenné is váltak. Varga Judit igazságügyi miniszterhez hasonlóan Hoppál Péter is a sajtószabadság elleni támadásról beszélt.

Mellár Tamás egyébként arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a kormánypártok képviselőihez képest nekik alig van felületük, ők nem szerepelhetnek a királyi tévében, napilapban, rádiókban, ilyen szempontból nem kiegyenlített a küzdelem, ezért gondoltak az óriáskivetítő bevetésére, de Hoppálnak még ez sem tetszett.

Fotó forrása: Hoppál Péter politikusi Facebook-oldala – Montázs: Babos Attila/Szabad Pécs

15.50 Közleményben reagált Hoppál Péter

Nem is vacakolunk, mutatjuk, szó szerint, mit írt Hoppál Péter, reagálva a ma délutáni sajtótájékoztatóra. Annyit elárulunk, hogy G.Y.U.R.C.S.Á.N.Y.!

„Lépni kellett, hogy megállítsuk Gyurcsány hazugsággyárát. 

Elragadtattam magam hétfőn, amikor az ellenzéki kampánykivetítőből kihúztam a kábelt a Széchenyi téren, ezzel elnémítva azt a hazugságözönt, amely abból folyamatosan ordított napok óta a védtelen járókelők fülébe, fertőzve az agyukat. Sajnálom, hogy nem előbb húztam ki, mert ami sok, az sok: valahol meg kellene húzni a határokat valóság és hazugság között, még egy felfokozott politikai kampányban is. Ha négy évig tisztességesen, a választóik között és azok szemébe nézve dolgoztak volna a pécsi baloldal jelöltjei, akkor most nem kellene hazugságokat ordibálniuk óriáskivetítőkből, hangos furgonokból, hanem elég lenne az emberek szemébe nézni és becsületesen kampányolni.

Az, amit az ellenzék „politikusai” évek óta művelnek, gyalázatos! Magyarok tízezreit sodorták veszélybe az oltásellenes kampányukkal, hamisított videóikkal, amikkel le is buktak. Vagy amikor „nyitni” akartak, de zárni kellett, és „zárni” akartak, amikor már nyitni lehetett. Ha sikerült volna megakadályozniuk a benzin- és élelmiszer-árstopot, ma már 800 forintos benzinnel tankolhatnának a magyarok is. Pécsiek és baranyai cégek százait sodorták volna veszélybe a járvány alatt, ha a kormány nem adja vissza a vállalkozásoknak az iparűzési adójukat, nem fagyasztja be a bérleti díjaikat. Magam jártam ki, hogy a legtöbb kompenzációt, 2 milliárd forintot, Pécs kapja. Mellár Tamást a környéken sem láttam. Hónapok óta hazudik a város baloldali polgármestere a pécsiek szemébe, és hazudnak vele együtt a baloldal helyi országgyűlési képviselő-jelöltjei is.

Azt, amit ez az ellenzéknek nevezett káoszkoalíciós városvezetés művelt Péccsel alig két és fél év „kormányzás” alatt, és most művelni akar az országgal is: életveszélyes! Őszintén úgy gondolom, és minden eddigi ismeretem és jel arra mutat: valódi, fizikai veszélybe kerülne Magyarország, ha ez a baloldali káoszbrigád a legcsekélyebb hatalomhoz is hozzájutna. Ha ez megtörténne, akkor itt igen rövid időn belül háború lenne, belekevernék ugyanis a magyarokat Oroszország Ukrajnában folyó szörnyű és brutális háborújába. Külföldi utasításokat hajtanának végre – csak a saját érdekükben.

Egyszer és mindenkorra meg fogjuk állítani ezt a hazugsággyárat április 3-án, mert a magyarok a béke és a biztonság, a tisztes gyarapodás mellett állnak, és velünk együtt elutasítják a káoszt, a veszélyt és a háborút, amit a magyar baloldal politikusai hoznának magukkal.”

KategóriákMETÁL