Ha azt hitte, hogy Hoppál Péter hétfői pécsi kábeles akciója azért a Fidesznek is ciki, akkor nem tudjuk megnyugtatni: nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy legalább még egy másik nagyvárosban, Debrecenben a lényeget illetően ez szintén megtörtént, amint arról a Debreciner mai, friss cikke tudósít.

A cikk a hirdetés után folytatódikDebrecen abból a szempontból hasonlít Pécsre, hogy ott is van egy országosan ismert, és országosan (khmm..) vegyes megítélésű fideszes politikus, Kósa Lajos.

Abból a szempontból azonban mindenképpen különbözik, hogy ott nem ellenzéki vezetésű a város. És ez fontos különbség a két LED-falas történet szempontjából. Merthogy ott nem az történt, hogy rendben felállították egy nyilvános téren az ellenzéki kivetítőt és sugározták az adást, aztán megjelent egy ismert, decens, öltönyös fideszes politikus és újraértelmezve a Föld órája akciót vagy az 90-es években menő MTV Unplugged-koncerteket, kihúzta a tápkábelt és ezzel elsötétítette a képet.  Arról nem is beszélve, hogy azért idővel finomított az országos hírekbe bekerült akció erdettörténetén maga Hoppál is, amint az cikkünk frissítésében szerepel is.

Ráadásul Pécsett, Hoppál Péter pécsi akciója után feljelentést tesz az ellenzék és vissza is kapcsolták a LED-falat.

Fontos megjegyzés e kapcsán Mellár Tamástól: az ellenzéknek alig-alig van megszólalási lehetősége. A köztévébe négyévente öt percet kapnak, a megyei lapokban is csak negatív színben tüntetik fel őket. Ezért folyamodtak egy ilyen újszerű (fideszül: unortodox)  megoldáshoz.

Debrecenben részleteiben más történt, ott „kábelbeégés” miatt nem adott áramot a debreceni városháza az ellenzéki összefogás LED-falának.

Mindez úgy derült ki, hogy sajtótájékoztatót tartott március 31-én délelőtt Mándi László, az Egységben Magyarországért debreceni képviselőjelöltje. Aki egyébként országosan is elég érdekes dolgokról beszélt, de ez tényleg olvassák el a Debrecineren.

A Debreciner újságírója a sajtótájékoztatón megkérdezte Mándi Lászlót, miért nem működik a mögötte látható LED-fal. Ő válaszul elmondta, hogy még a múlt pénteken, március 25-én – azaz időben még Hoppál akciója előtt – jelezték a helyi áramszolgáltatónak, a Titásznak, hogy nincs áram az itt található elektronikai szekrényben.

Később kiderült, hogy ez a városüzemeltetés fennhatósága alá tartozik.

A problémát pénteken jelezték a városnak. A vetítés hétfőn indult volna, de máig nem javították ki a hibát, és arról tájékoztatták az ellenzéki összefogást, hogy semmilyen más áramforrást nem tudnak biztosítani a számukra a belvárosban. Mándi hozzátette, úgy tudják, „kábelbeégés” van a szekrényben.

A LED-fal működtetéséhez az aggregátor több szempontból sem jó megoldás, ezért legfeljebb abban bízhatnak, hogy a hibát mielőbb elhárítják. Egyébként Debrecenben is Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és az Egységben Magyarországért helyi jelöltjeinek kampányfilmjeit sugározták volna az óriáskivetítőn.

KategóriákMETÁL