Pécsi ügyben posztolt a Facebookra Mellár Tamás pécsi-baranyai független országgyűlési képviselő. Arra emlékeztette Páva Zsoltot, hogy ő minden pécsi polgármestere, s hogy ezért a pártok plakátolásával kapcsolatban is ennek figyelembe vételével kellene a döntéseit meghoznia.

A cikk a hirdetés után folytatódikFacebook-os bejegyzést tett közzé Mellár Tamás, Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének címezve szavait. Mellár Tamás azonban nem csak a Facebookon üzent Páva Zsoltnak, a poszt tartalmazza azt a levelet is, amelyet a Párbeszéd-frakcióban ülő független baranyai országgyűlési képviselő előzetesen elküldött a városvezetőnek, illetve azt is, amelyet Pécs jegyzőjének, Lovász Istvánnak írt.

Mellár azt követően írt Pávának, hogy kiderült, a polgármester nem engedélyezi Pécsett a város kezelésében lévő villanyoszlopokra történő plakátkihelyezést az MSZP-Párbeszéd számára, miközben vannak olyan más magyar, fideszes vezetésű nagyvárosok, ahol igennel feleltek erre a kérdésre, ahogyan azt a Szabad Pécs megírta. Az EP-választás előtti kampányt segítő plakátolási lehetőséget az MSZP pécsi elnöke, Tóth Bertalan kérte Pávától, aki ezt megtagadta. Mellár Tamás nem csak arra kérdezett rá a levelek tanúsága szerint, hogy miért tagadták meg a plakátolást, hanem arra is, hogy a pécsi önkormányzat kíván-e maga kihelyezni (kulturált, önkormányzati) plakátolási felületet, a széleskörű tájékoztatásra és plakátolásra lehetőséget biztosító felületet. Utóbbira Páva Zsolt válasza az volt, hogy nem, előbbire pedig, hogy nincs azzal a döntésével kapcsolatban indoklási kötelezettsége.

Mellár Tamás a csütörtöki posztjában azt írta, hogy

?Bár Páva Zsoltot, a pécsi emberek polgármesterét semmi nem kötelezi arra, hogy felületet biztosítson az európai választásokról való tájékoztatásra, bízunk benne, hogy a pécsi polgárok maguk is el tudják dönteni, hogy Páva Zsolt vajon a közjó érdekében cselekszik-e vagy csak egy bizonyos párt érdekeit tartja szem előtt, amikor kérdésemre válaszolva leírja, hogy Pécsett nem lehet kampányolni. Egy biztos: Megválasztott polgármesterként az összes pécsi választópolgárért és az esélyegyenlőség biztosításáért kellene dolgoznia.?

KategóriákMETÁL