Nem luxustáska. Ez a címe egy immáron évek óta futó jótékonysági akciónak. Amelyben egyik olvasónk is részt vett. Szerinte azonban ezt a nemes ügyet is kiforgatta a Fidesz. Egyértelmű ugyanis a számára, hogy az, hogy választás előtt nem sokkal egy pécsi fideszes expolitikust fotóz körbe a fideszes sajtó és teszi ki az ablakba, hogy milyen nagyszerű cégvezető lett belőle, és milyen jó ügy mellé áll, az óhatatlanul is fideszes politikai reklámként csapódik le, és – ismerve a NER-t és annak kommunikációs és médiagépezetét – annak is szánták.  

A cikk a hirdetés után folytatódikNagyon szomorú és egyben nagyon dühös lett a Szabad Pécs egyik olvasója egy elviekben kifejezetten pozitív ügyről szóló hír miatt. Olyannyira pozitívnak gondolta, hogy ő maga is részt vett benne nagy örömmel, sőt a környezetében élő nőket is biztatta a jótékonykodásra.

Ma azonban egy pécsi hírportálon, a Fidesz-közeli Pécs Aktuálon olvasott arról, hogy ennek a jótékonysági akciónak a keretében a volt pécsi fideszes politikus, Csizi Péter (aki ötmilliós havi 2,8 milliós fizetéssel vigasztalódhatott politikai bukása után egy állami cégcsoport élén) osztogatta a rászoruló nőknek ajándékba adott, megpakolt táskákat. Szerinte egyértelmű, hogy itt mi történt: ez is egy bújtatott politikai reklám, és úgy érzi, hogy ezzel meglopták őt, aki jószívvel odaállt emellé az ügy mellé, és azt a “lopott holmit” ajándékozták el.

Megjegyezzük, Csizi Pétert (csak) tanúként hallgatta ki a bíróság nemrég a Volvo-gate ügyben, ő pedig azt mondta, ő csak az arca volt a pécsi buszcsereprogramnak, és azt is mondta, hogy nem járul hozzá ahhoz, hogy a bíróságon fotózzuk. Csizi amúgy ma is, új pozíciójában is közszereplő.

A fenti felvezetéssel küldött lapunknak erről olvasói levelet, amit az alábbiakban változtatás nélkül közlünk. A hölgy azt kérte, hogy a nevét ne jelenítsük meg.

“Tisztelt Szerkesztőség!

Egy Fidesz-közeli pécsi hírportálon olvastam az imént egy számomra megdöbbentő, alig leplezett politikai PR cikket.

A „Nem luxustáska” akcióban gyűjtött adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pécsett az ERFO Kft-nek adta, akik ezzel ajándékozták meg Nőnapon a munkavállalóikat.

Talán nem mindenki tudja, ezért röviden leírom: ez egy civilek által öt éve indított jótékonysági akció, aminek keretében bárki megtölthet egy már nem használt retikült hétköznapi higiéniai termékekkel, amikre minden nőnek szüksége lenne, de nem mindenki tudja megfizetni. Bár a kormánypropaganda erről nem számol be, de Magyarországon sem ismeretlen fogalom pl. a menstruációs szegénység. És ezeket a nem luxus táskákat a Máltaiak feladata lenne eljuttatni a leginkább rászoruló lányoknak, asszonyoknak.

Ez a kezdeményezés az első pillanattól kezdve szívügyem volt, szóltam a barátaimnak, rokonaimnak, szomszédaimnak. Nem csak nőtársaim, de a környezetemben levő remek férfiak is lelkesen vásároltak. 

És akkor most azt kell látnom, hogy Csizi Péter, a Fidesz – Pécsett különösen – jól ismert arca az országgyűlési választási kampány kellős közepén az én nemluxustáskámmal ajándékozza meg a cége dolgozóit.

Végtelenül fel vagyok háborodva, sértve és nagyon átverve érzem magam, hogy ilyen aljas módon politikai eszközzé silányították, pártpolitikai célra használták fel az én és sok-sok jó szándékú ember adományát.

Soha többet nem veszek részt ebben az akcióban, ezentúl közvetlenül adok azoknak, akik rászorulnak. És szégyellje magát mindenki, aki tönkretette ezt a nemes kezdeményezést.”

KategóriákOlvasói levél