Országos figyelmet kapott Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő hétfőn, mert egyfajta önbíráskodással kihúzta a kábelt a Széchenyi téri LED-falból, áramtalanította azt, elsötétítette a képet, mondván nem tetszik neki, amit ott lát, illetve: Gyurcsány. Azóta kiderült, hogy Debrecenben be sem tudták indítani a LED-falat, és nem kizárt, hogy abban ugyancsak fideszes politikusok a ludasak. Hoppál tettét mindenesetre büntetést ért.

A cikk a hirdetés után folytatódikCsupán néhány napja állt az ellenzéki kampányvideókat játszó óriáskivetítő a Széchenyi téren, amikor Hoppál Péter, a Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje megjelent a helyszínen, minősíthetetlen stílusban beszélt a sátor személyzetével, kihúzta az eszköz kábeleit, majd, mint aki dolgát jól végezte, elsétált, mondja dr. Mellár Tamás.

Az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt Hoppál Péter, a kultúráért felelős volt államtitkár botrányos viselkedésével kapcsolatban azonnal kifogást nyújtott be a Baranya Megyei 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának.

Más jelölt kampányának szándékos, agresszív viselkedés tanúsításával való akadályoztatása ugyanis közismerten jogellenes cselekedet, érvel Mellár. Tettével Hoppál szerinte megsértette a választás tisztaságára, a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőségre, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveket.

A bizottság az utóbbi kifogást jóvá is hagyta, és 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Hoppál Pétert. Mellár Tamás hangsúlyozza, hogy számára ennél is fontosabb, hogy a bizottság „eltiltotta a jogsértőt a további jogsértéstől.” 

Ha veszít egyéniben, Hoppál Péter nem jut be a parlamentbe

Hoppál Péter számára nem kicsi a tét. Ő ugyanis négy éve sem túl sok szavazattal nyert, és az akkor vele szemben induló ellenzéki pártok jelöltjei együttesen több szavazatot kaptak. Ráadásul egy általunk megismert belsős mérés szerint már nem Hoppál a választás esélyese. A Fidesz országos listáján pedig nincs befutó helyen, csak a 148-ik, azaz épphogy befért a 150-be, de már az 50. hely után jövők is izgulhatnak kicsit, a 70. hely felett meg tényleg rohamosan csökken az esély a listáról való bejutásnak. Amúgy Kővári János (136.) is csak akkor jut be a T. Házba, ha legyőzi Mellár Tamást, amire nem sok esélye van, Nagy Csaba és Hargitai János is 100 fölöttiek, de ők sokkal bizakodóbbak lehetnek, a körzetükben ők a jóval esélyesebbek. Persze minden majd csak vasárnap dől el. Mindenesetre Hoppál Péternek nem csak szakmai-egyéni politikai, hanem akár erős egzisztenciális kérdés is, hogy bejut-e vasárnap. Ha így nézzük, nem csoda, hogy esetleg feszültebb, ahogyan közeledünk a vasárnaphoz. (B. A.)

A karácsonyfadísz

A 2018-as választást megelőzően is akadt Hoppál Péternek egy közfeltűnést okozó esete, melyről a Szabad Pécs is hírt adott: 2017. év végén, az akkor még államtitkári rangot viselő Hoppál Péter arcmását egy karácsonyfadíszen is látni lehetett Uránvárosban, pontosabban azt a jelenetet, amint Hoppál Péter átvág egy a gyerekek által tartott nemzeti színű szalagot. Az ugyan nem vont maga után jogkövetkezményt, de a mostanihoz hasonlóan meglehetősen szürreális esemény volt.

Azt hitte, nincs olyan, amit még nem látott? Kulturális államtitkárt karácsonyfadíszként még biztosan nem
KategóriákMETÁL