Pécs városa gyűjtést szervez, abból a célból, hogy a Kórház téren méltó emléket állíthassanak Jandó Lászlónak, írta csütörtökön délelőtt, sajtóközleményben Péterffy Attila, Pécs polgármestere. Jandó László, de sokaknak csak Laci, vagy Bukta, avagy éppen a Kórház téri virágárus, kedden este, tragikus hirtelenséggel hunyt el.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Tragikus hirtelenséggel elhunyt Pécs ikonikus alakja, Jandó László. Gyászol a város, a Kórház téri virágárus kedves szavai mindannyiunknak hiányozni fognak, írta csütörtökön délelőtti sajtóközleményében Pécs polgármestere. Péterffy Attila a politikusi Facebook-oldalán is megemlékezett már az ikonikus pécsi virágárusról. Azt írta tegnapi posztjában, hogy megrendülten olvasta, hogy 59 évesen elhunyt a város ikonikus alakja, s hogy nincs pécsi, aki ne ismerte volna őt, hiszen 36 éven keresztül árulta a virágot azon a már legendássá vált Kórház téri párkányon. Szinte eggyé vált a városképpel és mindenkihez volt egy-egy jó szava. „Laci imádta Pécset és érdekelte a közélet is. Rendszeres vendége volt a pécsi közgyűléseknek, mondhatni “bérelt helye” volt a karzaton” – emlékezett meg róla a pécsi polgármester – de mellette több más ismert pécsi ember és más politikus is posztolt róla, pártállástól függetlenül.

A ma délelőtti közlemény szerint Jandó László személyes jelenléte, egyénisége pótolhatatlan. Péterffy Attila azt írta, hogy Pécs önkormányzata nevében most arra kéri a város közösségét, hogy együtt, méltó módon őrizzük meg mindannyiunk kedvenc virágárusának emlékét. Pécs városa ezért gyűjtést szervez, abból a célból, hogy a Kórház téren méltó emléket állíthassunk együtt, közösen Jandó Lászlónak. Arra kéri ezért a polgármester a pécsieket, hogy amennyiben lehetőségük van rá, támogassák ezt a törekvését az önkormányzatnak.

Felajánlásaikat az alábbi számlaszámon tehetik meg:

10024003-00336255-00000330 (A megjegyzésbe kérik beírni a Jandó László nevet.)

Szerdán már sokan vittek mécseseket és virágot ahhoz a párkányhoz, ahonnan köszöntötte a pécsieket szinte minden nap, 36 éven keresztül Jandó László, „Bukta” – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs
KategóriákMETÁL