Hoppál Péter a nyertes választás után nem sokkal már Péterffy Attila pécsi polgármesternek üzent, de ha valaki azt gondolná, hogy békülékenyebb húrokat pendített meg, pl. a választási győzelem felett érzett örömében, vagy mert előtte Péterffy üzent és egyben garatulált is neki, hát az téved. Hoppál nem a simulékonyabb arcát vette elő.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Mottó: „A stílus maga az ember” avagy „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”.

Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő szívéről nagy kő eshetett le a vasárnapi választás után, hiszen előtte még, de még aznap sem gondoltak még a Fideszben sem arra komolyan, hogy soha előtte nem látott győzelmet aratnak. És Hoppál körzete, több különböző mérés szerint sem a fideszes képviselőnek állt.

A választás után Péterffy Attila pécsi polgármester megtette azt, amit ilyenkor illik, gratulált a két parlamentbe bejutott pécsi képviselőnek. A „hiba” ezzel az volt, mint akkor meg is írtuk, hogy elviekben csak Hoppál győzelme az, ami papíron is ott van már most is, azaz bármi lesz is az utolsó szavazókörben, meg az ide vonatkozó szavazatokkal, Hoppál egyéni országgyűlési mandátumot szerez. Kővári János elviekben még beelőzheti a jelenleg szorosan, de Kővári előtt álló Mellár Tamást, de csak elviekben, a gyakorlatban a külfölfre vándorolt pécsiek többsége nem a Fideszre és képviselőjére szavaz.

Igaz, Péterffy szolidan beszólt Hoppálnak, vagy lehetett erre is gondolni, de alapvetően itt mégiscsak a köszönet volt a lényeg.

Köszönöm minden pécsi szavazópolgárnak, aki tegnap a szeszélyes időjárás ellenére élt demokratikus jogával, elment a szavazófülkékhez, és a legjobb lelkiismerete szerint leadta a voksát a parlamenti választáson.Gratulálok dr. Mellár Tamásnak és dr. Hoppál Péternek, a két pécsi választókörzet győztesének, Pécs leendő parlamenti képviselőinek. Azt várom el tőlük, hogy majdani esküjükhöz híven politikai meggyőződésüktől és párthovatartozásuktól függetlenül mindenek felett a pécsiek érdekeit szolgálják. Ehhez eredményes és sikeres munkát kívánok nekik.Pécs polgármestereként a választási kampány felfokozott hangulata után továbbra is azon dolgozom, hogy a város valódi, összetartó közösségként tudjon működni – írta Péterffy hétfőn koradélután.

Na, persze Péterffy ellenzéki polgármester, sőt a kampányba is beszállt, annyit elmondva erről a lépéséről, hogy ő minden pécsi polgármestere, és éppen azért, mert szerinte az ellenzék jobban és igazságosabban bánt volna az önkormányzatokkal. Ettől függetlenül nem volt az feltétlenül várható, ami jött: ma reggel Hoppál Péter elég erősen rátámadt, ha úgy tetszik, üzenetet küldött Péterffynek, de abban minden volt, csak köszönet nem,

Márki-Zay immár „politikai hulla”.  És vele együtt Péterffy Attila is – szól a frappánsnak szánt üzenet.

Igaz, előtte is üzent már Péterffynek Hoppál, hétfőn este, csak nyolc órával azután, hogy Péterffy gratulált neki.

A pécsiek üzenete Péterffy Attila polgármesternek: a városban 477 szavazattal győzött a Fidesz (nem végleges adat)! 2006-ban 287 szavazat döntött a polgármesteri posztról! – írta. Hogy miért a 2006-os adatot vette elő, azt csak tippelni lehet. Mindenesetre ma a pécsi Fidesz is kiadott egy közleményt, ami ugyanerről szólt, hogy még Pécsen is nyert a Fidesz. A sajtóközleményhez azonban újságírói kommentárt kellett fűzni, mert teljesen egyértelmű, hogy a legnagyobb esélye annak van, hogy a végeredmény az lesz, hogy Pécsett az ellenzék kapott több szavazatot, de ha most kommunikálják még tudják mondani, hogy ők állnak jobban.

És akkor jött a kábeles poszt, amivel tényleg mattot adott a racionalitásnak Hoppál

„Végre béke és madárcsicsergés van Pécs főterén, eltűnt a szégyenteljes baloldali propaganda hangfal és kivetítő… pedig azok a jó kis kábelek…!”.

KategóriákMETÁL