Mindezt a Twitteren jelentette be az USA 45. elnöke. Érdekes, de Trump-nak éppen most, akkor jutott az eszébe a szavazás halasztása, amikor kiderült, hogy a közvéleménykutatások szerint demokrata kihívója, Joe Biden minden kulcsfontosságú államban vezet előtte.

A cikk a hirdetés után folytatódikDonald Trump szerint addig lenne szükséges halasztani, ameddig az emberek már biztonságos körülmények közt tudnak szavazni a választáson. A halasztáshoz ugyanakkor kétpárti megállapodásra lenne szükség, de annak esélye igen kevés, hogy ez valóban megtörténjen, olvastuk a hírt a Portfolio.hu-n.

Amúgy kizárólag a Kongresszus változtathatná meg az általános elnökválasztás időpontját, az alkotmány a Kongresszust hatalmazta fel ilyen lehetőséggel.

A New York Times cikke megjegyzi, hogy Trump felvetése akkor jött, amikor a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a demokrata ellenfele, Joe Biden minden kulcsfontosságú államban vezet Trump előtt, és az országos mérésekben is jelentős előnye van a demokrata jelöltnek.

A számos korábbi vállalhatatlan gesztusa, hasonló megnyilatkozása, s nem túlságosan dicsekvésre méltó intellektusa miatt a világ “rokonszenvét” elnökként hamar elnyerő Trump igazából csak a közelmúltban változtatott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos álláspontján, ami miatt sokak szerint ő is okolható azért, hogy az USA-t sújtja a világon a leginkább a COVID-járvány.

KategóriákMETÁL