Finoman fogalmazva a kamarai elnöknek nem dolga a pártpolitizálás, pláne nem az egy iskolai rendezvényen. Parragh László mégis felmondta a kormánypártok, nem mellékesen hazug leckéjét a tavalyi országos szakképzési tanévnyitón. Ha azt hitte, hogy ezt szó nélkül hagyták a kamarában, akkor tévedett, de nem véletlenül nem hallott eddig erről. A Szabad Pécshez a minap befújt a szél egy etikai bizottsági ülésről szóló iratot, amelyből, kiderül, hogy nemhogy szó nélkül nem hagyták ezt, hanem figyelmeztették is arra, hogy túllépett a hatáskörén.

A cikk a hirdetés után folytatódikVasárnap választ az ország. Habár választást és helyi népszavazást nem lehet tartani továbbra sem, de (milyen érdekes) országos népszavazást igen.

A kormány ezt a helyzetet egy átmeneti, de ahhoz képest jó régóta élő meghozott rendelkezéssel alakította ki. És ezt arra használta ki, hogy felugrassza azokat a választópolgárokat is a fotelből a holnapi, parlamenti választás napján, akik amúgy nem mentek volna el szavazni, mert “úgyis” nyer a Viktor, akkor meg minek.

Most viszont – sugallja nagyon hazug, annál tudatosabb módon a Fidesz – nemcsak a Viktor hatalmának a megszilárdításán fáradozhatnak ikszeikkel a párt támogatói, hanem megvédhetik a gyerekeinket is a rájuk három tűzokádó fejjel és rémes karmokkal rontó, s őket mindenáron már óvodáskorban nőkből férfiakká, férfiakból nőkké, alakváltó gyíkemberekké (stb.) átműttetni akaró LMBTQ-lobbitól. Így viszont Orbánék abban valamennyire joggal bízhatnak, hogy talán tényleg elmegy a választóként legpasszívabb fideszesek egy része is választani, s ha már ott vannak, hogy megmentsék Magyarország jövőjét, akkor már a Viktorra is ráteszik az ikszet/keresztet.

Mindezt, mármint azt, hogy holnap gyermekvédelminek hazudott, amúgy meg nem kicsit gyűlöletkeltő népszavazás lesz, a kormány a világ pénzét sem sajnálva adta a tudtunkra.

Persze, ezt tavaly augusztusban, az országos szakképzési tanévnyitó napján még nem tudhatta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

Ő azonban idejekorán tett azért, hogy tudassa, az LMBTQ-lobbi bizony van, létezik, és már itt is van, vagy itt kopogtat a magyar iskolákban, és ezt nem szabad hagyni.

Parragh László, az MKIK elnöke persze nem ma kezdte ezt az ipart sem, több kifogásolható, pártpolitikai hangokat megütő nyilatkozatot tett az elmúlt években, miközben egy országos, köztestületként működő gazdasági érdekképviselet élén áll. Ezek a megnyilatkozások, “természetesen”, rendre a Fidesz melletti tanúságtételek voltak.

Parragh mindenesetre talán ebben a kérdésben és ezen a tavaly augusztusi napon merészkedett a legmesszebbre, amikor arról beszélt, hogy amúgy sok, a saját neméhez vonzódó barátja van, és biztosan “csodálatos világ” az LMBTQ-embereké, de a gyerekek és az ő 9 éves kisfia már más megítélés alá esik.

Az elején szabadkozott is Parragh, mondván amúgy benne erős vívódás volt, hogy kifejtse-e a véleményét, vagy sem, „nehogy elrontsam az ünnep hangulatát”, de végül a kifejtse mellett tette le a garast.

„Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik” – ezzel persze nemcsak az iparkamarai elnöki szerepéből esett ki teljesen, de a józan, értelmes emberekéből is, hiszen arra utalt ezzel, hogy a melegek pedofilok is lehetnek egyben.

Parragh szavai természetesen nem maradtak visszhang nélkül, megjárta az országos sajtót, ugyanakkor a kamara hallgatásba burkolózott. Azt hihette az egyszeri újságolvasó, hogy legfeljebb a folyósokon és értekezleteken volt téma, de ennyiben maradt a dolog.

A Szabad Pécs postaládájába azonban a minap befújt a szél egy érdekes iratot. Az MKIK Etikai Bizottsága tavaly novemberi ülésének a jegyzőkönyvét.

És ez a jegyzőkönyv bizony arról árulkodik, hogy nemcsak a folyósokon és értekezleteken lehetett ez téma és esetleg egyes emberek akár Parraghnak személyesen is elmondták erről a magánvéleményüket, de született egy nagyon is hivatalos határozat. Illetve több is, de a lényeg az, hogy Parragh László LMBTQ-s kijelentését értékelték és határozatban figyelmeztették az elnököt a magyar kereskedelmi és iparkamarák etikai kódexének megsértése miatt, „tekintettel arra, hogy olyan témában nyilatkozott meg, amelyre nem volt jogosult”.

A határozat indoklása szerint Parragh nyilvános beszédében egy példán keresztül osztotta meg érzéseit az országos nyilvánosság előtt. A beszédében érintett téma (LMBTQ) azonban nem hozható összefüggésbe a kamarai működéssel és nem tartozik a kamarai feladatok közé, ezért ebben a témában tett nyilatkozatára nem volt jogosult.

Erről a határozatról azonban a kamara nem nyilatkozott, ilyen nyilatkozatot hiába kerestünk, sőt sehol nem is érhető el még írásos formában sem a kamara hivatalos felületein, a kamara elnökét kritikával illető határozattal pdf-ként vagy fényképként feltöltve sem dicsekedtek el.

Ami önmagában sem szép, de itt ennél is többről van szó. Az etikai bizottság ugyanis arról is határozott a 6/2021. (XI. 25.) számú határozatával, hogy a bizottságnak a kamarai etikai kódex nyilvános rendezvényen történt megsértése miatt dr. Parragh László kamarai tisztségviselő, az MKIK elnöke figyelmeztetéséről meghozott határozatát nyilvánosságra hozza.

Ez az MKIK dolga lett volna, de az elmúlt több, mint négy hónapban nem történt meg.

Pál Marci édesapja, Pál Zoltán szobrászművész is érvénytelenül népszavaz jövő vasárnap

KategóriákMETÁL