Hoppál Péter hivatalosan is tagja az új parlamentnek, Mellár Tamás még nem, de Péterffy Attila már őt is képviselőként kezelte, hiszen egyértelmű, hogy bejutott, de még nem hivatalos.

A cikk a hirdetés után folytatódikMatematikailag még van esély arra, hogy megfordítsa az állást Kővári János Baranya 01-es választókerületében, és ő egyelőre nem is ismerte el a vereségét (vagy legalábbis a hivatalos felületeken ezt nem közölte, és közleményt sem küldött róla), de az, hogy több, mint 250 szavazat a különbség Mellár Tamás javára, s még hozzájönnek az utolsó, del nem bontott szavazóköri csomaghoz a külképviseleteken leadott voksok, az a biztosra vehető, hogy Mellár Tamásnak kényelmes előnye lesz.

Ahogyan tegnap kényelmes kétharmados többséget szerzett nem kis meglepetésre a Fidesz.

Péterffy Attila az alábbi közleményt juttatta el hozzánk, amelyben többek közt azt írja, hogy azt várja el a két képviselőtől, hogy mindenek felett a pécsiek érdekeit szolgálják.

„Köszönöm minden pécsi szavazópolgárnak, aki tegnap a szeszélyes időjárás ellenére élt demokratikus jogával, elment a szavazófülkékhez, és a legjobb lelkiismerete szerint leadta a voksát a parlamenti választáson.

Gratulálok dr. Mellár Tamásnak és dr. Hoppál Péternek, a két pécsi választókörzet győztesének, Pécs leendő parlamenti képviselőinek. Azt várom el tőlük, hogy majdani esküjükhöz híven politikai meggyőződésüktől és párthovatartozásuktól függetlenül mindenek felett a pécsiek érdekeit szolgálják. Ehhez eredményes és sikeres munkát kívánok nekik.

Pécs polgármestereként a választási kampány felfokozott hangulata után továbbra is azon dolgozom, hogy a város valódi, összetartó közösségként tudjon működni.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”

Mellár Tamás lehet a kevés Budapesten kívüli ellenzéki egyike, aki egyéniben nyert, de ez most még nem fog kiderülni

KategóriákMETÁL