Nem egy “botrányt” robbantottak ki a múltban a pécsi konzervatívok a Mindenki Karácsonyfája kapcsán. Az akkor még fideszes Körömi Attilának a Toller-éra idején az USA-ból kapott vörös csillaglufikkal, Péterffyék idején pedig előbb azzal volt bajuk a fideszeseknek (plusz ÖPE), hogy a betlehemet csak később állították fel, ráadásul egy szivárványszínű kisvasút is a fa alá került. Most pedig kiderült, hogy már holnap (csütörtökön) felállítják Pécsen a Mindenki Karácsonyfáját. Hogy milyet, és miért, az az alábbiakból kiderül.

A cikk a hirdetés után folytatódikA boltokba kis túlzással már meghozzák a csokinyuszikat a régóta ott strázsáló Mikulás-figurák mellé, és a bevásárlóközpontok karácsonyi díszítését és karácsonyfáit sem tudta Pécs megelőzni, de az szinte biztos, hogy idén elsőként Pécsett állíthatják fel a Mindenki Karácsonyfáját a Széchenyi téren. Amint azt ugyanis egy, ma délután kapott városházi sajtóközleményből megtudtuk, már holnap, azaz csütörtökön (november 16-án!!) felállítanak egy hatalmas fenyőt.

Talán ebből nem lesz helyi (felfújt) botrány, hisz az alábbiakban ott van az indoklás, de bő fél évvel az önkormányzati választás előtt ez sem kizárt, főleg, hogy a helyi konzervatív politikusok és támogató sajtójuk a múltban sokat foglalkozott azzal, hogy “a baloldal” mit rontott el szerintük a Mindenki Karácsonyfája kapcsán (lásd cikkünk bevezetőjét). No persze, annál jobb úgysem lesz, mint amikor fideszes politikusok fotói voltak láthatók az uránvárosi Mindenki Karácsonyfáján.

Visszatérve a jelenre: a sietség oka nem az, hogy Péterffyék már alig várták, hogy végre ünnepi díszbe öltözhessen a tér és a város (az amúgy is később lesz csak), hanem azért, mert egy filmet forgatnak Pécsen. „Filmforgatás miatt érkezik idén a megszokottnál korábban, már csütörtökön a Mindenki Karácsonyfája a Széchenyi térre” – írták. Pénteken pedig már az izzók is felkerülnek a fa koronájára. A karácsonyfa díszítését hétfőn fejezi be a Biokom.

17 méter magas, jegenyefenyő

Idén egy 17 méter magas jegenyefenyő lesz Pécsett a főtéri Mindenki Karácsonyfája. Az ötvenéves fa törzsének átmérője 60 centiméter. A fenyőt egy szalántai család ajánlotta fel Pécsnek, mert a monumentális fenyő kinőtte az udvarukat.

Romantikus karácsonyi komédia, amerikai főszereplővel, pécsi színészek közreműködésével

Idén a pécsi Mindenki Karácsonyfája fontos díszlete lesz egy, a városunkban ezekben a hetekben forgatott amerikai-magyar játékfilmnek. A 12 karácsonyi játék címet viselő romantikus komédiáról a városházi közlemény szerint egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy Pécsre érkező amerikai lányról szól, aki a nagymamáját jön meglátogatni, de a pécsi adventi forgatagban a családi látogatás is különleges fordulatokat vesz.

A film főszereplője az amerikai Stephanie Perk lesz, aki az IMDb moziadatbázis szerint a A korona című sorozat egy epizódjában is feltűnt. Rajta kívül magyar színészek, így Kékessy Gábor és a pécsi Köles Ferenc is szerepelnek majd a Pécsett és környékén készülő alkotásban.

A film produceri feladatait a Pillango Production Kft. végzi.

A forgatással az adventi időszak kezdetére végeznek a városban, így adventkor a Mindenki Karácsonyfája teljes pompájában fogadja majd a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásárra érkező, ünnepváró vendégeket.

KategóriákPOP