A Szabad Pécs búcsúvideót készített a régi pécsi vásárcsarnokról. A képsorokat a múlt héten, egy hét közbeni piaci napon rögzítettük, vagyis a mai nappal, július 6-ával véglegesen bezárt régi pécsi nagypiac utolsó teljes hetén. Árusok és őstermelők mondják el, milyen érzésekkel búcsúznak a csarnoktól, és mit várnak az újtól. Videónkban megszólal az a lángosos néni is, aki annak idején, több, mint 40 évvel ezelőtt megnyitotta az akkori új és modern pécsi vásárcsarnokot.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Sokat foglalkoztunk az elmúlt öt évben a pécsi vásárcsarnokkal, de leginkább az új, épülő vásárcsarnokkal, vagy éppen azzal, mi lesz majd a régi helyén, park, vagy parkoló, áruház, irodaház vagy szállloda (jelenleg ez utóbbira van a legnagyobb esély). Kevesebb szó esett a régi vásárcsarnokról, ami mindeddig a napig itt volt velünk, immáron több, mint negyven éve.

A mai nappal, 2022. július 6-ával azonban végleg bezár/bezárt (cikkünk publikálásakor gyakorlatilag az utolsó óráit éli.

Mint legutóbbi, a múlt héten írt cikkünkben elmondtuk, a mai nappal a régi, 1979-ben megnyitott pécsi vásárcsarnok bezár, holnap, csütörtökön szünet lesz, egy napra arra azonban, pénteken megnyitják az új, minden szempontból komoly előrelépést, léptékváltást jelentő pécsi vásárcsarnokot, amit még Páva Zsolték idején kezdtek el tervezni és a projektet elindítani, nyertek és biztosítottak pénzt (vagy a szükséges pénz nagy részét) az építkezésre, de már az új pécsi városvezetés fejezett be, és gyorsította fel az építkezést úgy, hogy időben be lehessen fejezni és ne kelljen túl sok időt nagypiac nélkül tölteni Pécsett.

A Szabad Pécs videóját Túri Eszter, Rajnai Richárd és Babos Attila készítette.

KategóriákMETÁL