A péntek reggeli nyitásra is nagyon sokan érkeztek, hogy megnézzék végre belülről is az új pécsi vásárcsarnokot, és persze bevásároljanak, az érdeklődés természetesen szombaton sem csökkent. Sőt!

A cikk a hirdetés után folytatódikNem csak szebb, modernebb, jóval, tényleg sokkal tágasabb az új pécsi vásárcsarnok, hanem jóval strukturáltabb is, az elrendezés tematikussága azért szembetűnőbb, mert itt a belső fő sorok párhuzamosan futnak végig a bazilikára is emlékeztető új pécsi vásárcsarnok árkádjai alatt, arra merőlegesen már a kis, nyitott üzletek futnak, illetve az ételudvar, ahol már nem csak állva, hanem asztaloknál ülve is lehet fogyasztani.

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Kérdés persze, hogy ez az érdeklődés pedig fog tartani, hiszen az első időszakban nyilvánvalóan legalább annyira szólt mindez annak, hogy az emberek már kíváncsiak voltak arra, hogyan is néz ki az új csarnok – ne feledjük, mintegy másfél év alatt épült fel, de már 2015-ben bejelentették, hogy az egyik nagy építési program a megyeszékhelyen az új pécsi nagypiac kialakítása lesz.

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Ugyanakkor a fentiek mellett is várható, hogy a korábbinál többen lesznek a jövőben a csarnokban, mert egyrészt a kínálat nőtt, szélesedett, nem is kicsit, plusz összehasonlíthatatlan a komfort és a piaci bevásárlás érzete az új házban. És az egyik legjobb mindebben az, hogy a tervezők (építészek: Getto Tamás, Sztranyák Gergely; statikus: CENC Kft., Duga Marcell) által megálmodott kialakítás és térhasználat miatt még azzal együtt is, hogy nagyon sokan vásárolnak egyszerre, nincs zsúfoltság-érzés.

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

A Szabad Pécs jelen volt a vásárcsarnok hivatalos, zártkörű, de sajtónyilvános átadásán is, amelyről ebben a cikkben írtunk, egy másik, pár nappal korábbi videós anyagunkban pedig elbúcsúztunk a régi csarnoktól.

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

Fotók: Rajnai Richárd

KategóriákMETÁL