Mivelhogy szabadtéri rendezvényről van szó, a szervezők úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a bizonytalan időjárási helyzetre való tekintettel a Pécsi Szeletet.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Mindezt a Pécsi Szelet hivatalos Facebook-oldalán is bejelentették, de már korábban, egyes kiállító, illetve a programon eredetileg részt vevő vendéglátósok is posztoltak erről.

Mint a szervezők írták, sajnos rossz hírt kellett közölniük. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása alapján ugyanis akár 90-120 km/órás széllökésekkel is érkezhet a hidegfront, valamint különösen nagy mennyiségű csapadék, és 2-4 cm átmérőjű jég is várható.

„Ráadásul minden valószínűség szerint ez nem egyszerűen egy gyors lefolyású vihar lesz, a rossz idő és a jelentős mennyiségű eső szombatra, vasárnapra és a jövő hét elejére is valószínűsíthető” – magyarázták meg a döntésük okát.

Arról is írtak, hogy borzasztó nehéz volt ezt a döntést meghozniuk, hiszen mostanra minden előkészülettel végeztek és tudják, hogy a résztvevő kollégák is rengeteg munkát, pénzt és energiát fektettek abba, hogy kitűnő rendezvényt tarthassanak, de ilyen körülmények között lehetetlen felelősen megrendezni az eseményt.

Kép forrása: Pécsi Szelet Facebook-oldal
KategóriákJAZZ