Ma, szeptember 14-én, délután négy órakor avatják fel Bertók László síremlékét, este pedig a Pécsi Nemzeti Színház Kamartermében felolvasószínházi előadással emlékeznek meg a Kossuth-díjas költőről, a Jelenkor folyóirat egykori főmunkátársáról.

A cikk a hirdetés után folytatódikKét éve hunyt el Bertók László Kossuth-díjas költő, Pécs város díszpolgára. Ebből az alkalomból avatják fel a költő síremlékét, melyet Nyári Zsolt szobrászművész készített el fekete afrikai gránitből. Az avatáson közreműködik Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője; Mohácsi Balázs költő, irodalmár; Ottlik Ádám színművész. A síremlékavató a Pécsi Köztemető, díszparcellájában lesz 16 órakor.

Mocorgó vízcsepp (Pécsi Nemzeti Színház, kamaraterem, 19:00)

Bertók László életének meghatározó epizódja volt, amikor tizenkilenc évesen, 1955-ben néhány gimnáziumban írt verse miatt „népi demokratikus államrend elleni izgatás” vádjával börtönbüntetésre ítélték. Lázár Balázs ennek a történetnek adott drámai formát, amelyet felolvasószínházi előadásban lehet megtekinteni. Az előadás rendezője Tóth András Ernő. Játssza: Stenczer Béla, Kecskés Alexisz, Győrfi Anna, Füsti Molnár Éva, Köles Ferenc, Urbán Tibor, Bera Márk, Katona Levente. Zenél: Csajághy Szabolcs, Németh László. A linkre kattintva https://pnsz.jegy.hu/program/lazar-balazs-mocorgo-vizcsepp-138661/863259 tudnak az előadásra jegyet váltani.

KategóriákJAZZ