Ebben a cikkben, elsőként számoltunk be arról, hogy Pécsett diákok virrasztást tartanak az oktatásért. A virrasztás ma éjjel lett volna, este nyolckor kezdődött volna a program a Szent István téren, de a pocsék idő miatt a programot lefújták.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy héttel később, október 4-én, ugyancsak keddről szerdára virradó éjjel tartják meg a Virrasztás az oktatásért! elnevezésű eseményt, amely során a terv szerint pécsi diákok töltenek egy estét és egy éjszakát. a Szent István téren, hogy kiálljanak a sztrájkoló tanáraik mellett és a jobb oktatásért demonstráljanak.

A szervezők a hideg, szeles, esős idő miatt mondták le a programot. Az eredeti sajtóközleményben azt írták, hogy a magyar oktatásban kialakult helyzet miatt és a pedagógusok védelme érdekében szervezi a virrasztást a pécsi diákközösség. Hozzátették, hogy az akcióval (itt a ma este törölt Facebook-esemény linkje) szolidaritást vállalnak a miskolci Herman Ottó gimnázium felmentett igazgató-helyettesével is.

Azt is közölték, hogy a rendezvény mentes a pártpolitikától, közös kezdeményezés a pécsi diáksággal az oktatásért, a tanárokért “és a jövőnkért”. A virrasztás tudomásul vételét kérni fogják a rendőrségtől, s az esemény lebonyolítását a TASZ és a Pedagógusok Szakszervezete segíti. A szervezők azt írták, azokat várják a virrasztásra, akinek fontos az oktatás és akinek fontos a diákok és a tanárok jövője!

KategóriákMETÁL