Diákok virrasztással fejezték ki elégedetlenségüket Pécsett tegnap este és éjjel, amint arról beszámoltunk. Ma, a pedagógusok világnapján országszerte vannak akciók és munkabeszüntetések. Budapesten már több kilométeres az élőlánc, este tüntetés lesz, Pécsett is több iskolában sztrájkolnak.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Tüntetés lesz ma este Budapesten, a Kossuth téren, a szervező a Tanítanék Mozgalom. MIndeközben már reggel elkezdődött a tanársztrájk a pedagógusok világnapján, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hirdetett meg. Budapesten számos intézményben szüntették be a munkát a tanárok, és a pedagógusok diákokkal és szülőkkel együtt élőlánccal tiltakoznak.

Pécsett is több általános és középiskolában sztrájkolnak pedagógusok, vagy tartanak szolidaritási akciót, az utóbbira példa a baptisták által fenntartott Cserepka, ahol egy fotót készítenek, de ők ezúttal nem sztrájkolnak, azonban ők nemrég megtették. Több pécsi intézményben azonban sztrájkolnak, például a Janus Gimnáziumban, a Leőweyben, a Művészeti Gimnáziumban, ANK-ban. az I-es Gyakorlóban, az Árpád Fejedelmben és a Belvárosiban is lesznek sztrájkolók, sőt, amint az a Pécsma cikkéből kiderül, a pécsi Mandulafa Waldorf Általános Iskola tanárai is részt vesznek a sztrájkban, sőt a pedagógiai szakszolgálatok munkatársai is szolidaritási sztrájkba léptek.

A PDSZ és a Pedagógusok Szakszervezete ma 14.45-re, Pécsre, a Koller utcába, az Alapvető Jogok Biztosa pécsi hivatala elé szervezett demonstrációt, a program része, hogy 15 órakor egy petíciót adnak át az ott dolgozóknak.

KategóriákMETÁL