Minden jóérzésű ember célja az, hogy minél tovább maradjon egészséges, és ezért nyilvánvalóan tenni kell. Jóllehet elgondolni és eltervezni mindig könnyebb, mi most mégis arra biztatunk, hogy iktass be napi negyven-nyocvan percnyi testmozgást, mert a szervezeted jobban meg fogja hálálni neked, mint azt te a legmerészebb álmaidban remélni merted volna.

A cikk a hirdetés után folytatódikNyakunkon a borongós ősz és a zimankós tél, amikor a nap is alig bújik elő, a baktériumok és a vírusok viszont burjánzanak. Éppen ezért itt az ideje, hogy tégy valamit az egészségedért és a boldogságodért!

Miért jó sportolni?

Aligha van felemelőbb érzés, mint egy kiadós testmozgás után egy biztonságos és kellemes kádfürdőt venni az UDOOR fürdőkádajtó kádajtójának segítségével

Persze nemcsak a finom fürdő miatt éri meg, hiszen számos pozitív élettani hatása van annak, ha nekilátsz és mozogsz! Mutatjuk is, hogy mi!

  • Mivel az izmaid a mozgás hatására erősödnek, ezért a csontjaidat jobban tudják tartani, azaz kisebb terhelésnek lesz kitéve például a gerinced is.
  • A sport hatására az immunsejtek erősödnek, vagyis sokkal ellenállóbbá válik a szervezeted a betegségekkel szemben.
  • A mozgás javítja a vérkeringésed, ezzel csökken a magas vérnyomás és a trombózis kialakulásának kockázata.
  • Nem meglepő módon a szívet is erősíti a testmozgás, így a szívednek kevesebbet kell dolgoznia ugyanazért a teljesítményért.

Mindezek együttesen okozzák azt, hogy sokkal jobb lesz a közérzeted, jobban fogod érezni magad, és még több energiád lesz, sőt még a kádba is biztonságosabban fogsz tudni beszállni – főleg, ha beépítteted a fürdőkádajtót. Ha ugyanis elkerülnek az oly gyakori fürdőszobai balesetek, akkor tovább űzheted a kedvenc sportod.

Apropó, mit is sportolj?

A nagy sportágválasztó

Felnőtt- és időskorban már másként választ az ember sportot. Ekkor már nyilván nem az eredmény a lényeg, hanem az, hogy a testeddel-lelkeddel jót tegyél.

Mutatunk pár olyan kímélő sportot, amelyet bármikor elkezdhetsz!

A séta és a túrázás minden évszakban megoldható, ősszel még pazar látványnak is részese lehetsz. A pilates és az aquafitness kíméli az ízületeidet, miközben minden porcikádat átmozgatja. 

Bármelyiket is választod, gondoskodj a testi épségedről: mozgás előtt bemelegítéssel, fürdés esetén pedig a kádajtó beépítéssel!

Űzd el a rosszkedvet!

Az év utolsó szakasza mindig vegyes érzelmekkel tölti el az embert, a halottak napja, a karácsony sokszor érzelmileg megterhelő napokat jelent. Ha azonban mozogsz, biztosan jobban fogod magad érezni – még ha csak arra az egy-két órára is enged a szorítás, amíg a mozgás tart.

Ne hagyd, hogy az őszi-téli búskomorság leterítsen, sportolj, mozogj a természetben, és élvezd, ahogy a tested új erőre kap! Bár sokaknak a punnyadás ideje a tél, te most mégis inkább a sportot válaszd az egészséged érdekében!

KategóriákINFÓ