Novemberben a cég határozottan cáfolta a leépítésről szóló híreket, most sokkal árnyaltabban fogalmaztak.

A cikk a hirdetés után folytatódikHuszonnégy külsőst, azaz munkaerőközvetítő cégen keresztül alkalmazott dolgozót küldtek el az elmúlt héten a Hauni Hungária pécsi gyárából azzal az indokkal, hogy kevesebb a megrendelés, ezért nincs már szükség a munkájukra – értesült a Szabad Pécs érintettektől. Ezzel összefüggésben azonnal számos információ terjedt el a városban, például, hogy további leépítések várhatók nemcsak a külsős, hanem a belsős munkavállalók körében is.

Novemberben egyszer már futottunk egy kört ebben a témában, akkor is érintett munkavállalóktól kaptunk jelzést. A Hauni akkor egyértelműen cáfolta a híreket, most viszont ennél árnyaltabban fogalmazva többek között ezt írták:

“Az iparvállalatok, mint a Hauni Hungaria is, erősen ki vannak téve a változó piaci igényeknek. Ez természetesen azzal jár együtt, hogy hol több, hol kevesebb munkaórára van szükség a megrendelések határidőre való teljesítéséhez. A saját dolgozóink mellett a társaság munkaerőpiaci stratégiájának fontos elemét képezik a kölcsönzött munkavállalók. Az ő munkaadójuk nem a Hauni Hungaria, hanem egy, a több kölcsönzésre szakosodott vállalkozás közül. Ennek köszönhetően rugalmasan tudunk
alkalmazkodni a gyorsan változó piaci körülményekhez és a megrendelőink elvárásaihoz.”

A Pécsi Stop is foglalkozott a témával, nekik is hasonlóan nyilatkozott a cég.

Bár azt kértük a Haunitól, hogy a városban terjedő híresztelésekre külön-külön reagáljanak, ez sajnos nem történt meg, egyetlen közleményt kaptunk. Így például nem kaptunk választ arra a kérdésünkre, igaz-e, hogy több lépésben az összes kölcsönzött dolgozótól megválnak.

Egyet viszont határozottan cáfoltak, mégpedig azt, hogy a belsős munkavállalókat is érinteni fog az elbocsátási hullám. Ezt írták:

“Különösen hangsúlyozzuk, hogy a saját állományú munkavállalók létszámának csökkentése egyáltalán nincsen napirenden, sem csoportos elbocsátással, sem közös megegyezéssel.”

Ez elég egyértelmű kijelentő mondat, reméljük, megnyugtatja az esetleg aggódó haunisokat.

A közlemény végén a cég leszögezi, hosszú távra terveznek Pécsen.

“Az elmúlt 25 évben összesen 30,8 milliárd forintot fordítottunk fejlesztésekre gyárunkban, ebből 2,8 milliárdot csak a tavalyi évben. Ezek is egyértelműen azt mutatják, hosszú távra tervezünk a városban és elkötelezettek vagyunk a további fejlődés érdekében.”

Fotó: A Hauni Hungária főépülete – Forrás: Hauni Youtube

KategóriákMETÁL