Biztos te is voltál már olyan helyiségben, ahol azonnal azt érezted, mintha egy igazán elegáns hotel méregdrága szobájába kerültél volna. Valószínűleg egy fényes és ragyogó glamour stíluselemekben bővelkedő térbe csöppentél. Az ilyen elemekkel berendezett enteriőröket szokták hollywoodi életérzést sugalló lakásbelsőknek is nevezni. Ezekben a terekben nagyon elegáns és finom anyagokat használnak, sok a csillogó tárgy és felület, valamint mesésen kidolgozottak az apró részletek.

A cikk a hirdetés után folytatódikRagyogás mindenhol

Érdemes vetned egy pillantást a DODO webáruház glamour kollekciójának gazdag kínálatára, ahol inspirálódhatsz és rengeteg olyan terméket találhatsz, amellyel a saját stílusvilágodhoz illeszkedő trendi glamour hangulatot te magad is megteremtheted majd a saját otthonodban.

Maga a glamour szó is ragyogást vagy káprázatot jelent, és ezt maga a lakberendezési stílus is hűen tükrözi. De nem kötelező túlzásokba esni. Minimalista részleteket éppen úgy találni egy glamour stílusú lakásban, mint akár barokkos túlzásokat is. Csak rajtad áll, hogy mit engedsz be az ajtón és mit engedsz meg magadnak.

Nem mindennapi elemek

Ez a ma már klasszikusnak számító nagyon elegáns, mégis olykor kissé extravagánsnak ható lakberendezési stílus a XX. század húszas éveiben indult hódító útjára Hollywoodból. Azért tűnhet annyira ismerősnek, mert a korabeli filmekben és öltözködési stílusban is tökéletesen visszaköszönt és máig óriási hatást gyakorol. Az akkori filmekben hatalmas sztárokat láthatott a nagyérdemű, és ehhez a megfelelő pompa és csillogás kijárt.

Éppen ezért a glamour stílusban berendezett tereknek is alapeleme a csillogás, a pompa, az elegancia. Rengeteg a fény és a fénylő felület. Előszeretettel alkalmazhatsz itt strasszokat, gyöngyöket, de akár még a rojtok, bojtok, a fényes selyem és a szőrme is szóba jöhet akár kiegészítőnek is.

Ezek nem mindennapi elemek, de soha nem harsogók. Éppen ezért érdemes kerülnöd a harsogó színek használatát is. Inkább operálj a fehér, a fekete, a szürke, krém- és a pasztell árnyalatokkal, amelyek kiváló hátteret biztosíthatnak a hangsúlyosabb daraboknak, például egy bársonnyal bevont élénkebb színű kanapénak. De egy-két fémes elem a stílus alapvető „tartozéka”. Könnyedén becsempészheted ezekkel a luxusérzését. Pont úgy, mint az üveg és a kristály elemekkel is.

Nagyvonalúság és fenségesség

Persze nem kell csak a nappalid berendezésére korlátoznod a fantáziád. Nyugodtan használj glamour elemeket a fürdőszobában, ahol nagyon jól mutathat egy fémkeretes tükör vagy fényes csempe. A konyhát a magasfényű szekrények és az inox elemek tehetik ragyogóbbá. Minden csak rajtad áll. A modern glamour stílus egyáltalán nem merev, nincsenek nagy kötöttségek. Igazán sok lehetőséged van arra, hogy akár az art déco elemekkel kevert stílusban is olyan fantasztikusan egyedi és fancy enteriőröket alkoss, ahol te lehetsz a sztár.

KategóriákINFÓ