Ma Szekszárdon járt Lázár János építési és beruházási miniszter. Pár nappal a hétvégi időközi választás előtt. És ígért.

A cikk a hirdetés után folytatódikLeginkább olyanokat ígért, amiket már korábban is ígértek fideszes politikusok a szekszárdiaknak, de azok egyelőre még mindig csak ígéretek.

Mindeközben a nemrég, kormányülésen felsorolt (meg.: Lázár János a kormány tagja, építési és beruházási miniszter) fejlesztési programokból Szekszárd kimaradt.

Nézzük ezek után, mit is ígért Lázár, ma, Szekszárdon, pár nappal egy önkormányzati időközi képviselőválasztás előtt.

Mármint nézzük a lényeget: 2023 vége, 2024, 2026. Mert, igen, ez a lényeg. Meg az, hogy 2024-ben már rendes önkormányzati választás lesz. Meg az, hogy ezek mind-mind választási ígéretek, és sajnos,, teljesen mindegy, hogy ki ígérte. Mondom: Szekszárd két hete is ott lehetett volna a kormányülésen eldöntött, a következő két év jelentős fejlesztési programjainak városai közt. De nem volt ott.

Nem tudom, hogy mennyire hinnék a korábbiak miatt Lázárnak, ha szekszárdi lennék. Ugyanakkor egy dolog miatt mégiscsak jó hír ez a szekszárdiaknak. Mert, senki nem mondott olyat, hogy ha a fideszes jelölt nyer a hétvégén, akkor lesz csak fejlesztés és pénz. Azt mondták, azt jelentették be, hogy különböző ügyekre adnak pénzt, vagy különböző ügyek mögé állnak. Pont. Semmi többet.

És bár én magam nem biztos, hogy hiszek Lázárnak, mert szerintem ez olyan ígéret, mint amilyenek a korábbiak is voltak. Hogy mást ne mondjunk, úgy hét éve maga Orbán Viktor is ígért Szekszárdon. De erre a mai ígéretre majd lehet hivatkozni, ha mégsem lesz belőle semmi.

És vajon majd a fideszesek fognak követelni fejlesztéseket? Ők majd merik Lázár minisztert figyelmeztetni a ma elmondott szavaira? Talán. Habár eddig is megtehették volna. Szekszárd megérdemelte volna. Egy minősített többséggel a város ügyeit irányító csapat megtenné? Miért ne? Csak arra kell hivatkozni, ami ma, a nagy kényszerből összerántott haknin elhangzott. És nem kell idomulni a saját párttársakhoz. A hatalomnak meg mindenképpen szem előtt kell tartania a következő országgyűlési választást.

Hiszen, amit ígértek: az 2023 vége, 2024 és 2026.

Ami jó hír, hogy a város polgármestere, Ács Rezső az elmúlt pár napban annyit szerepelt a Facebookon fotókon, még ha nem is sok ez sem, mint az azt megelőző fél évben. Sajnos azonban az is igaz, hogy még a mai fotóknak is csak a kisebbik részén látható.

Címkék:
KategóriákPUNK