Schwarcz-Kiefer Patrik jobbikos baranyai politikus jó ideje foglalkozik már a Villány és Mohács térségében megvalósult, korrupciógyanús fejlesztésekkel, amelyekről nem egyszer azt lehet feltételezni, hogy fideszes politikusokhoz, vagy jó NER-kapcsolatokkal rendelkező személyekhez kötődnek. Az egyik ilyen, általa már korábban bemutatott ügyben most nyomozás indult.

A cikk a hirdetés után folytatódikA jobbikos politikus a Facebookon jelentette be szombaton délután, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke felkérésére “vitt” egy helyi ügyet az Integritás Hatósághoz, ezzel segítve a korrupció ellenes küzdelmet. Mint az ismert, az új hatóságot azért állították fel elvben, hogy segítse a korrupció elleni küzdelmet, igaz, elsősorban azért, mert az uniós támogatások remélt kifizetésének ez volt az egyik feltétele “Brüsszel” (értsd: az EU) szerint.

Az ügy röviden annyi, hogy egy baranyai, azon túl geresdlaki baromtartó telep fejlesztésére a tulajdonos Európai uniós támogatást vett fel, ugyanakkor a jobbikos baranyai politikus szerint vélhetően egy “bevett” korrupciós minta alapján a megítélhetőnél többet. Mindezt egy olyan trükkel, hogy a telepet “megosztotta” és gyakorlatilag ugyanarra a pályázati forrásra két pályázatot nyújtott be, mindkettőt sikeresen. Ami Schwarcz-Kiefer szerint nem szabályos, pontosabban a szabályok tudatos megkerülése és visszaélés, emiatt az ügyben ő korábban feljelentést tett, egy 180 oldalas dokumentumot benyújtva a hatóságoknak.

Azt már korábban, és a mai posztban is elmondta, hogy a geresdlaki baromfitelep a jelenlegi mohácsi fideszes polgármesterhez köthető – lapunk úgy tudja, Pávkovics Gábor közvetlen hozzátartozója nevén van a telep.

Schwarcz-Kiefer a Facebook-posztban utalt arra is, hogy előzőleg ugyanebben az ügyben, a “dupla támogatás” miatt megkereste az Agrárminisztériumot is, de a szaktárcánál úgy vélték, hogy nincs semmi látnivaló ebben az ügyben, ehhez képest azonban – és ez a mai bejelentés két fő pontja közül az egyik – “az ügyészség elindítatta Pávkovics Gábor mohácsi polgármester családjához köthető geresdlaki baromfitelep kapcsán a nyomozást”.

A Facebookon tett politikusi bejelentés szerint a jelen információk alapján komolyan felmerül a gyanúja, hogy a Pávkovics Gáborhoz köthető egységes baromfitelepet megosztották annak érdekében, hogy a pályázatok során kétszer annyi támogatásra pályázhassanak. Így sikerült több szerinte mint 1 milliárd forint EU-s támogatást elnyerni.

Schwarcz-Kiefer a működését november 19-ével megkezdő új magyar hatósággal kapcsolatban a poszt végén megjegyzi, hogy “a cél, hogy minél előbb megjöjjenek a támogatások, ezért segítjük az Integritás Hatóság munkáját. Még akkor is, ha Navracsics Tibor ígéretével ellentétben ma nem kezdte meg a munkát”.

KategóriákMETÁL