A Fidesz Facebook-királya ismét nagyot megy azzal a posztjával, amelyben a horvát határnyitás (és nem mellesleg az euró horvátországi bevezetésének) hírére arról beszél, hogy egyesült alsó és felső Baranya. Az eurót persze „elfelejtette” megemlíteni, de elég sokan résen voltak, ami viszont nem annyira ízlett a leköszönő kulturális államtitkárnak.

A cikk a hirdetés után folytatódik



„Ide irányították a balos komment hadsereget az euróért sírni (de nincs S@ros hálózat!) Ám van egy kis bibi: Medgyessyék már 2004-2005-re eurót ígértek 2002-ben. Vajon miért nem vezette be a baloldal 2005-2010 között, ha annyira szuper az euró???” – írta egy kommentben, a saját Facebook-posztja alatt ma reggel Hoppál Péter leköszönő fideszes kulturális államtitkár (vagy az egyik digitális munkatársa).

Hoppál azt írta ki ugyanis eredetileg a Facebookra január elsején késő este, hogy „Mától a magyarországi Baranya vármegye és a horvátországi Baranjska županija között megszűnt a határellenőrzés! Újra együtt Alsó- és Felső Baranya!”.

Emiatt gondolták azt többen is, hogy felhívják a Fidesz egyik legnagyobb Facebook-huszárának a figyelmét nemcsak arra, hogy azért ez így nem pontos, sőt, talán a déli szomszédaink sem örülnek ennek a narratívának, hanem arra is, hogy talán történt más is Horvátországgal január elsejétől, mégpedig az, hogy ők bevezették az eurót, Magyarország pedig fényévekre van ettől, hiszen annak nagyon komoly feltételei vannak, amiket hazánk mostanában nem tudna teljesíteni.

Az átlagkommentelőket Hoppál baloldali komment hadseregnek titulálta, majd soroshálózatozott egy ízeset, valószínűleg azért, mert merészelték mindezt annak betudni, hogy Horvátország pár év alatt lehagyta Magyarországot.

Persze, Hoppál reakciója csak olaj volt a tűzre és úgy igazították el a Fidesz pécsi erős emberét, hogy abban számára nem volt sok köszönet. Például így: „2005 és 2010 között azért nem vezették be, mert nem teljesültek a feltételek, az ún. konvergenciakritériumok. De ezek teljesítése, ami fontosabb, mint maga az EUR bevezetése, legalább célként volt kitűzve! Ellentétben az utóbbi 12 évvel, amikor egyre távolodunk ezektől”.

Persze Hoppál abban is hazudott (csúsztatott) vagy egyszerűen trehány volt utána nézni, hogy mit is mondott az euró bevezetéséről Medgyessy Péter. Ugyanis senki sem ígért magyar eurót 2004-2005-re, de ez amúgy a kikuglizás nélkül is kitalálható a józan észt figyelembe véve, minekután Magyarország (több másik volt szocialista állammal egyetemben) csak 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz. Annyi stimmel, hogy Medgyessy 2004-ben már beszélt az euró tervezett bevezetéséről, 2008-as céldátummal. Aztán, mint az közismert, Medgyessy Péter belebukott a saját ügynökbotrányába, s helyét egy feltörekvő fiatal szocialista vette át: Gyurcsány Ferenc.

KategóriákMETÁL