Biztosítsanak élelmiszerjegyet vagy vásárlási utalványt a rászorulóknak Péterffy Attiláék (“a baloldali városvezetés”), és ennek költségét építsék be a költségvetésbe, ezt kéri a pécsi KDNP.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉvente kétszer, húsvét és karácsony előtt is osszanak ki Pécsett a legkiszolgáltatottabbaknak 10-10 ezer forintos támogatást, élelmiszerjegy vagy vásárlási utalvány formájában – ezt kéri csütörtöki sajtóközleménye alapján a KDNP pécsi szervezete Péterffy Attiláéktól, avagy ahogyan ők hívják a várost vezető eösszefogást, “a baloldali városvezetéstől”.

Azért most küldték el a közleményüket, mert Pécsett a jövő héten tárgyalják a város 2023-as, jelenleg még készülő költségvetését. Szerintük azért van szükség erre a lépésre, azaz az évente kétszeri rendkívüli támogatásra, mert az ukrajnai háború, illetve “az elhibázott brüsszeli szankciók” miatt a legkiszolgáltatottabbakat még inkább nehéz helyzetbe kerültek.

A közlemény változtatás nélkül az alábbiakban olvasható:

A pécsi KDNP közleménye a jövő évi városi költségvetésről.

A szomszédban pusztító és elhúzódó háború, valamint az elhibázott brüsszeli szankciók miatt kialakult nehéz helyzet a legkiszolgáltatottabbakat még inkább nehéz helyzetbe hozta.

Pécs város közgyűlése jövő héten tárgyalja a város 2023-ik évi költségvetését. 

A pécsi KDNP azt kéri a baloldali városvezetéstől, hogy a város költségvetésének elkészítésekor különös figyelmet fordítsanak a lakosság ezen csoportjaira.

Ennek érdekében a költségvetés tárgyalásakor is azt fogjuk javasolni, hogy évente két alkalommal (húsvéti- és adventi időszakhoz kapcsolódóan) a szociálisan rászorulók, megváltozott munkaképességűek és legalacsonyabb jövedelmű családok kapjanak 10 ezer – 10 ezer forintos élelmiszerjegyet vagy vásárlási utalványt.”

KategóriákMETÁL