Nyílt napot tart szombaton a Pécsi Sörfőzde is egy országos program keretében, adták hírül egy lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben. Néhány éve ugyanis már Magyarország legrégebbi sörfőzdéje is kisüzeminek számít, így csatlakozhatott a Nyitott Főzdék Napjához. A látogatók megismerhetik a pécsi sörmestert is. Regisztrálni azonban szükséges előtte.

A cikk a hirdetés után folytatódikÖsszehangolt nyílt napot tartanak szombaton a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napjához csatlakozott a Pécsi Sörfőzde is.

Kereken húsz sörfőzde vesz részt idén a Nyitott Főzdék Napja programban, amelynek keretében az egész országban főzdelátogatásokkal, sörkóstolókkal és új termékek bemutatóival várják az érdeklődőket.

Ebben az évben több olyan kisüzemi sörfőzde is csatlakozott a kezdeményezéshez, amely még a rendszerváltás utáni első nagy sörfőzdenyitási hullám idején – immár harminc éve – kezdett működni. Ezekben azóta lezajlott egy generációváltás, és a jelenlegi, kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére is új termékekkel, a fiatalabb vállalkozásokhoz hasonló lendülettel vannak jelen a piacon – idézi a sajtóközlemény Knap Gábort, a Nyitott Főzdék Napja főszervezőjét.

Programok a Pécsi Sörfőzdében

Pécsen – hasonlóan az ország már településeihez – főzdelátogatások várják a sörfőzdébe látogatókat. Az elsőre szombaton délelőtt 9 órakor kerül sor, és ezt a tervek szerint további hat alkalom követi. A túrát másfélóránként indulnak, este hatkor lesz az utolsó, a túrákat a magyar mellett angol nyelven is vezetik, a részvétel azonban azon túl, hogy regisztrációhoz kötött, nem is ingyenes.

A túrák előtt és után pedig lehetőség lesz sörkóstolásra a főzde kóstolóhelyiségében. További fogyasztáshoz pedig a PécsiSör terasz áll majd a vendégek rendelkezésére a sörfőzde belső udvarán, Nyitott Főzdék Napi árakon! A teraszon helyben sütött pizzák is készülnek, valamint élőzene is lesz!

A május 20-án nyitva tartó valamennyi sörüzemben a sörmester személyesen várja majd a vendégeket, akik megismerkedhetnek a sör alapanyagaival, az ital készítésének folyamatával és természetesen meg is kóstolhatják a helyben készült specialitásokat.

A Nyitott Főzdék Napja kiemelt témája idén a „gyümölcs és a sör”. Ebbe a tematikába illeszkedő söröket ezen a napon egyedi, kiegészítő címkével látják el. A sörfőzdék vendégei pedig, kizárólag a rendezvény hétvégéjén, EZEN az oldalon voksolhatnak a számukra legkedvesebb termékre.

Az országos közönségszavazásban legnépszerűbbnek bizonyuló sör 2023 során egész évben viselheti a „Nyitott Főzdék Napja legnépszerűbb söre” medált.

A Nyitott Főzdék Napjához csatlakozott sörfőzdék és pontos programjaik, valamint a főzdelátogatásokra történő regisztráció a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el – ezen belül ITT találják a Pécsi Sörfőzde programját mutató oldalt.

KategóriákPOP