A szőrtelenítés állandó problémája nemcsak a nőket érinti. Az ápolt megjelenéshez manapság hozzátartozik a szőrtelen bőr látványa. A napi borotválás, kellemetlen gyantázás helyett érdemes belevágni a végleges szőrtelenítési eljárásba.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz esztétikus, sima bőr látványa a férfiak jó megjelenéséhez is hozzájárul. A strandon, edzőteremben többé már nem kell kényelmetlenül érezniük magukat. A lézerrel végzett beavatkozás kockázatmentes, és véget vet az örökös gondnak.

Az Aesthetica Orvosi Központ több lézeres szőrtelenítési kezelést végzett az elmúlt húsz évben, így nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. A hozzájuk forduló férfiak többsége a hát alsó és felső részének szőrtelenítésére vállalkozik. 

A szőrnövekedés folyamata

Hasonlóan a hajnövekedéshez, a szőr is három ciklusban növekszik. Az anagén szakaszban lévő szőrszálak intenzíven törnek a felszín felé a szőrtüszőből kiindulva. A naponta akár 0,35 mm növekedés mellett egy-egy szőrszál havonta 1 cm-essé válik. A következő szakasz a katagén fázis, amikor a növekedés mértéke lelassul, és egy idő után le is áll. Ekkor kezd eltávolodni a szőrszál a szőrtüszőtől, mely zsugorodásnak indul.

A legutolsó szakasz a telogén fázis, amikor a szőrszál eléri a felszínt, és kihullásáig a szőrcsatornában marad. Ez a folyamat kb. 2-6 hónapig tart. Pontosan azért, hogy valamennyi különböző fázisban lévő szőrszálra hatással legyen a lézeres kezelés, érdemes 6-8 alkalommal elvégezni a beavatkozást, kb. 8 hetes szünetekkel. Így végleg búcsút inthetünk a szőrszálaknak.

A szőrszálak okozta problémák

A sűrű szőrzettel rendelkező fiatal férfiak esetében nagy a kockázata a szőrbenövés okozta gyulladásnak, sőt egyes esetekben az ülőmunkát végző, erősen izzadó típusok körében a szőrtüszőgyulladás miatt tályog vagy sipoly is kialakulhat. Számukra is jó megoldás lehet a végleges szőrtelenítés, hiszen a kockázatos területekről eltávolított szőrszálak miatt már nem kell aggódniuk. 

A túlzott szőrnövekedésben szenvedő férfiak többsége visszahúzódóvá válik, és veszít önbizalmából. Előfordul, hogy a hát szinte sűrű szőrszálakkal teli, mely még a pólóból, ingből is kilátszik. A szinte fájdalommentes lézeres szőrtelenítés számukra is áldás.

A lézeres szőrtelenítési eljárásról

Minden beavatkozás előtt személyre szabott kezelési tervet készít a szakképzett lézerspecialista. Ekkor megvizsgálják a szőr mennyiségét és sűrűségét, amely alapján megállapításra kerül a kezeléssorozat hossza és a használt lézerek teljesítménye.

Csaknem valamennyi szőr- és bőrtípus esetén alkalmazható a lézeres szőrtelenítés. Azonban a túlzott pigmenttartalommal rendelkező tetovált területeken sajnos nem használható ez a módszer. A lézeres kezelés alatt egyébként minimális fájdalomérzet tapasztalható, mely csillapítására oxigénes nyugtatókrém kerül a beavatkozás után a bőrre.

KategóriákINFÓ