Nemcsak közéleti, de közösségi is lesz a Szabad Pécs mai nappal újrainduló podcastja, amelynek új nevet is adtunk: Helyreigazítás. A Szabad Pécs korábbi, Szabad Péntek néven közölt podcastadásai természetesen elérhetők a továbbiakban is, mégpedig ITT. Az első adásban a Szabad Pécs belsős és külsős újságírói mellett vendég-műsorvezető is ült a stúdióban, aki viszont erősen kötődik lapunkhoz, hisz egyik alapítója volt az újságnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz alábbi linken meghallgatható adással elindul, illetve újraindul a Szabad Pécs podcastadása, mondhatni a Szabad Pécs-podcast 2.0. Hosszú kihagyás, és ami legalább ilyen fontos, hosszú tervezés után indítottuk el a podcastot, de egyelőre maradtunk a kizárólag rádiós keretek között. Ugyanakkor biztosan lesznek később nemcsak hallható, hanem látható anyagaink is, sőt… De erről valamikor később még részletesen szólunk.

A Szabad Péntek nevet lecseréltük, habár attól még megmaradhatott volna, hogy amúgy a jövőben nem feltétlenül péntekenként lesznek az adások, sőt a terveink szerint sűrűbben is hallhattok majd bennünket. Az adással kapcsolatos észrevételeket és javaslatokat, köztük a megszólaló- és témaötleteket a szabadpecs@szabadpecs.hu e-mail címre várjuk.

A Helyreigazítás első adásában szó lesz arról, hogy egy tehetséges, ismert, és még mindig fiatal baranyai borász majdnem húsz év után felhagy a szakmával. Szabó Zoliról itt írtunk.

Természetesen nem hagyjuk ki Soros Györgyöt sem, és azt a hírt, hogy a Soros Alapítvány, illetve a Nyílt Társadalom Alapítványok részben vagy egészében elhagyhatja az Európai Uniót, benne Magyarországot.

ITT hallgathatják meg az első adást:

Arról is beszélünk a Szabad Pécs korábbi interjúja alapján készült friss Telex-videó kapcsán, hogy egy pécsi házaspár is elhagyja hazánkat, amint fel tudják számolni a szépen felépített és kialakított itteni életüket. És szóba hozzuk emiatt Bayer Zsolt propagandistát is, akit kicsit meg is dicsérünk, nem úgy a megafonos cipőtisztítóit.

A podcastról már csak annyit, hogy az első adás alatt négyen ültünk a Szabad Pécs 12 négyzetméteres szerkesztőségében berendezett stúdióban. Azokkal közösen készült az adás, akik a következő hónapokban, és remélhetően a következő években a Helyreigazítás műsorvezetői lesznek.

A Helyreigazítás első adásának műsorvezetői így Pincehelyi Zita, Babos Attila, Balogh Robert és meghívott, külsős újságíróként Nimmerfroh Ferenc voltak. Utóbbi ugyan a Pécsma és a Pécsi Hírek főszerkesztője most, de egyben a Szabad Pécs egyik alapítója is.

Többféle formátummal is készültünk a podcast újraindítására, ebből az egyik az alábbi, amikor újságírók és felkért műsorvezetők aktuális helyi és országos híreket elemeznek.

Címkék:
KategóriákPODCAST