Mi magunk természetesnek vesszük, hogy vitaminokat, nyomelemeket, speciális problémára kifejlesztett növényi termékeket, gyógynövényeket, vagyis összefoglaló néven táplálékkiegészítőket fogyasztunk. Ezek azonban nem csupán az emberi szervezet számára fontosak, hanem házi kedvenceink egészségére is pozitív hatással lehetnek. 

A cikk a hirdetés után folytatódikSzerencsére nagyon sokféle, állatok számára készített táplálékkiegészítő van forgalomban a piacon, így a bőség zavarával is küzdhetünk, azonban cikkünkben segítséget nyújtunk a választáshoz!

A táplálékkiegészítők jelentősége

A legjobb minőségű tápok számtalan speciális összetevőt tartalmaznak, melyek szerepe a kutyák szervezetének védelme. Vitaminok, gyógynövények, fontos esszenciális olajok, aminosavak járulnak hozzá az állat egészségének és vitalitásának megőrzéséhez, azonban emellett mindenképpen érdemes a TopDogMarket táplálékkiegészítői közül is bevetni néhányat.

Ezek az anyagok ugyanis már a megelőzés fázisában is kedvező hatásokat közvetítenek, egyensúlyban tartják az idegrendszert, biztosítják az ízületek számára szükséges vegyületeket, támogatják az immunrendszert és az emésztést.

Milyen táplálékkiegészítőket érdemes adni a kutyánknak?

A legfontosabb a megelőzés, ezért egyes fajták esetében már kölyökkortól javasolt gondoskodni a megfelelő ízületvédelemről. Emellett az immunrendszer folyamatos támogatására is oda kell figyelni, valamint az érzékeny gyomrú kutyák esetében a bélflóra egyensúlyát is meg kell őrizni.

Az ízület- és porcvédelem minden korban fontos!

A nagy testű, mozgékony, valamint a diszpláziára hajlamos kutyák esetében elengedhetetlen, hogy a kiváló minőségű étrend mellett is gondoskodjunk plusz ízületvédelemről. Az ízületek építő- és tápláló hatóanyagai, például az MSM, a kondroitin-szulfát, a kollagén, a hialuronsav és a glükózamin, megtalálhatók komplex összetételben, de külön-külön is megvásárolhatók. A különböző termékek más arányban tartalmazzák ezeket az összetevőket, így olyat érdemes választani, ami a kutyánknak ideális.

Immunerősítés

A különböző vitaminok, gyógynövények, természetes anyagok támogatják a szervezetet a kórokozók elleni folyamatos küzdelemben, minimalizálják a megbetegedés lehetőségét és gyorsítják a gyógyulási folyamatokat.

Az emésztőrendszer támogatása

Az egészséges emésztés létfontosságú, hiszen ezáltal tudnak felszívódni a bevitt tápanyagok. A bélrendszer is az immunrendszer része, ezért a kórokozók elleni védekezésben is részt vesz. Normál működésének támogatására máriatövis-olaj, spirulina alga, huminsav, probiotikumok és számtalan más termék alkalmas.

Speciális problémák kezelése

Ha az állat valamilyen speciális problémával küzd, akkor az orvos által előírt terápia mellett bevethetünk gyógynövényeket, táplálékkiegészítőket, ezek ugyanis segíthetik a gyógyulást, illetve a kutya állapotának szinten tartását.

A táplálékkiegészítők szerepe vitathatatlan, ezért akkor is érdemes hozzájuk fordulni, ha prémium táppal etetjük kedvencünket.

KategóriákINFÓ