Az utolsó selejtezőmérkőzéstől, a Montenegro elleni budapesti mérkőzés eredményétől függetlenül kijutott az Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó válogatott, mivel csütörtök este, Szófiában, a Bulgária elleni mérkőzésen a nemzeti tizenegy kiharcolta a döntetlent, és megszerezte azt az egy pontot, ami minimálisan kellett ahhoz, hogy már ma Eb-résztvevőnek mondhassa magát Rossi válogatottja.

A cikk a hirdetés után folytatódikUtolsó perces találattal, egy öngóllal, Petkov felszabadításnak szánt fejesével, a 97. percben kiegyenlített a magyar válogatott, és ezzel, egyenes ágon kijutott az Európa-bajnokságra.

A meccs forgatókönyve annak megfelelően alakult, amilyen vargabetűk (igazából egy bohózat) előzték meg a ma esti, szófiai találkozót. Magyarország, Ádám Martin góljával szerzett vezetést, majd a bolgárok egyenlítettek. A magyar válogatott később emberelőnybe jutott, de aztán ez elapadt, mert Kerkez Milost is kiállították.

A magyar válogatott küzdelmes mérkőzést vívott, de nem játszott jól, egy harmatgyenge bolgár válogatott ellen, akiknek nagyjából két értékelhető támadásuk volt 97 perc alatt, de mégis a bolgárok jutottak előnyhöz, a második támadásuk során büntetőhöz jutottak, amit értékesítettek. A mérkőzés második félidejének végén a bíró hat perc hosszabbítást rendelt el, aminek tényleg a legvégén, igazából már a 97. percben egyenlített ki a magyar válogatott, ezzel megőrizte veretlenségét a sorozatban és kijutott az Eb-re. A Montenegro elleni budapesti találkozó így a Puskásban gálamérkőzés lehet, a Rossi-féle magyar válogatott ünnepe, aminek eredményétől függetlenül ott vagyunk az Eb-n, habár a világranglista szempontjából sem lényegtelen, hogy megszerezzük-e a három pontot.

KategóriákPOP