A fény nemcsak az emberi lét szükséges eleme, de több is annál, hiszen a mesterséges fényforrások lehetőséget biztosítanak arra, hogy akkor is aktívan töltsük az időt, amikor természetes fény nem áll rendelkezésre.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz otthonok kapcsán pedig további lehetőségeket is kínál, esztétikai hatásainak kihasználásával díszíthetjük, hangulatossá tehetjük a környezetünket. A korszerű mesterséges fényforrások mellett kedvelt hangulati elemek még a gyertyák, mécsesek, illetve a tűz valamennyi formája, úgy az enteriőrökben, mint a teraszokon. Az asztalok, meghitt kültéri sarkok megvilágításához kínál a Dublino Home dekoratív asztali lámpákat többféle stílusban, minden igénynek megfelelően. Milyen lehetőségek közül választhatsz? 

Fényre a kertben is szükség van

Jó időben, kényelmesen kialakított teraszon jólesik a szabadban ücsörögni és beszélgetni családi, baráti társaságban. A szórakozásnak a szürkület és a sötétség sem kell, hogy véget vessen, ugyanis különféle természetes és mesterséges kültéri fényforrások közül választhatunk. Sokan szeretik a gyertyák, mécsesek, illetve a tűz fényét, azonban ezek nem minden célra alkalmazhatók, és a fényerejük is kevesebb, mint a modern világításoké. 

A ház körüli biztonságos közlekedést segíthetjük a járdák és kerti utak megvilágításával, továbbá hívogató hangulatot teremthetünk a társasági élethez és az étkezéshez a teraszon. A kültéri világítás bármilyen eseményhez nagyszerű lehetőséggel szolgálhat, legyen az egy romantikus vacsora az erkélyen vagy egy kerti parti.

Hangulatos és praktikus kültéri asztali lámpák

Vásárlás előtt vedd figyelembe, hogy milyen területet és milyen célból szeretnél megvilágítani, ez ugyanis meghatározza, hogy milyen típusú világítás működne a legjobban az adott térben. A kültéri világítás mozgathatóságában az áramforrás nagy szerepet játszik, így azok a megoldások ideálisak, amelyek vezeték nélküliek vagy tölthető akkumulátorral rendelkeznek, ugyanakkor hosszú üzemidőt biztosítanak.

Az időjárásálló kivitel is alapkövetelmény a biztonságos és hosszan tartó használat érdekében ezen lámpákkal szemben. Az asztali lámpák energiatakarékosak, fényerejük visszafogott, így hangulatos megvilágítást tesz lehetővé akár az asztalon, akár a teraszon helyezed el. Egyes típusok pedig a mozgásérzékelő funkció révén automatikusan ki- és bekapcsolnak az észlelt mozgás alapján, így tovább fokozzák az energiahatékonyságot és a praktikumot.

Funkcionális vagy dekoratív?

Az otthonok kültereinek megvilágítására rendszerint mindkét típusú világítás praktikus, a funkcionális világítás általában a tájékozódásban segít, míg a dekoratív a hangulat megteremtéséről szól, például amikor partit rendezel, vagy amikor este a szabadban étkezel. Utóbbiak az eligazodást is segíthetik, amennyiben mozgásérzékelővel is rendelkeznek.

A teraszok megvilágítására álló-, függő- és asztali, valamint földre helyezhető dekoratív lámpák közül választhatod ki a neked leginkább megfelelő és legjobban tetsző megoldást.

KategóriákINFÓ