Minden gazdi arra vágyik, hogy a legjobb körülményeket biztosítsa kedvence számára, és ebbe beletartozik az optimális táplálás is. Rengeteg múlik ugyanis a választott eledelen. Ahhoz, hogy minél tovább megőrizze megfelelő fizikai kondícióját, az alábbiakat tartsd szem előtt!

A cikk a hirdetés után folytatódikÁltalános ajánlások

A Grandopet.hu kutyatáp kínálatában bőséges a választási opció, innen elérhetsz gabonamentes, hipoallergén eledeleket is, ha netán kedvenced érzékenyebb emésztésű vagy valamilyen összetevővel szemben allergiája alakult ki.

A legfontosabb, hogy tisztában légy állatod igényeivel, ez azt jelenti, hogy a kora, aktivitása, súlya, életmódja szerint kell megválasztanod az ideális kutyatápot. Könnyű belátni ugyanis, hogy más a szükséglete egy mentőebnek és egy benti szobakutyusnak. Ugyanakkor nem kérdés, hogy a minőséget illetően miért nem szabad megalkudni. 

A teljes értékű, prémium eledelek minden fontos tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyre kedvencednek szüksége van, s éppen olyan arányban, ami a legoptimálisabb számára. Ha teheted, mindenképpen jó minőségű száraztáp mellett dönts, amelynél már az összetevők listája is árulkodik arról, hogy kiváló termékkel van dolgod. 

A prémium tápok ismérve, hogy magasabb hústartalommal rendelkeznek, azaz kevesebb mennyiséggel is jóllakik a kutya. Az összetevők tételes felsorolásánál mindig azzal kezdődik a sor, amelyből a legtöbb található meg egy adott eledelben. Amennyiben az első néhány helyen hús, húsliszt szerepel, melyek neve egyértelműen leírja az adott összetevőt, biztos lehetsz benne, hogy prémium kutyatápról van szó. 

Speciális igények, emésztési gondok

Előfordulhatnak olyan esetek, amikor a kutyusnak vélhetően ételallergiája alakul ki valamilyen alkotóelemmel szemben. Ez sajnos elég gyakori, a jó hír viszont, hogy ilyenkor az erre a célra fejlesztett hipoallergén tápok jelenthetik a megoldást, melyek beszerzése szintén megoldható az említett webshopból. 

Annyit mindenképpen fontos még megtenned a tápváltás előtt, hogy elviszed az állatorvoshoz kivizsgálásra, ugyanis egyedül így bizonyosodhatsz meg arról, hogy nem áll-e a háttérben valamilyen súlyos betegség. 

Hasznos etetési tippek

Azontúl, hogy teljes értékű, prémium száraztápot választasz kedvencednek, fontos odafigyelned a rendszerességre és a javasolt mennyiségek betartására is. Ezáltal elkerülhető a kutyus elhízása, de ne feledd, hogy az alultáplálás is nagyon veszélyes! 

Ami szintén lényeges, hogy legyen egy rendszer bundás barátod életében, vagyis lehetőleg minden nap ugyanabban az időben kapja meg a kutyatápot. A kiszámíthatóság és a rendszer segít keretet adni és egy egészséges napi ritmust kialakítani.

Alapszabály, hogy sose adj az ételedből neki. Hidd el, hogy a teljes értékű száraztáp minden számára fontos tápanyagot és nyomelemet tartalmaz, amire szüksége van.

KategóriákINFÓ